Součkův rekordní gól načal obrat. West Ham má po výhře nad WBA Evropskou ligu na dosah

Český fotbalista Tomáš Souček pomohl ve 37. kole anglické ligy brankou k výhře West Hamu na hřišti West Bromwiche 3:1. Kladiváři vystřídali na šestém místě Tottenham a drží před závěrečným kolem příčku zajišťující postup do Evropské ligy. Sedmí Spurs na ně naopak po prohře 1:2 s Aston Villou ztrácejí tři body. Stejné manko má i osmý Everton, který porazil Wolverhampton 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání anglické ligy mezi WBA a West Hamem

Utkání anglické ligy mezi WBA a West Hamem | Foto: MOLLY DARLINGTON | Zdroj: Reuters

Liverpool se po výhře 3:0 na hřišti Burnley posunul díky lepšímu skóre před Leicester na čtvrté místo. Reds tak v tuto chvíli drží pozici zajišťující Ligu mistrů.

Skotsko bere na evropský šampionát všechny opory, v kádru je deset hráčů z Premier League

Číst článek

Souček zavelel k obratu West Hamu na konci první půle, kdy vyrovnal po předchozí trefě Matheuse Pereiry, a stal se i prvním Čechem, který v jedné sezoně Premier League nastřílel 10 branek. Milan Baroš a Patrik Berger se dostali maximálně na devět. V posledních osmi minutách zápasu rozhodli o důležité výhře Angelo Ogbonna a Michail Antonio.

West Ham mohl jít do vedení už po dvou minutách hry, kdy pronikajícího Antonia zastavil nedovoleně brankář Johnstone a rozhodčí Oliver nařídil pokutový kop. Z něj ale Rice trefil jen tyč. Domácí pak nečekaně udeřili krátce před uplynutím půlhodiny hry. Pereira zakroutil rohový kop tak precizně a tvrdě, že proti cestě míče do sítě nezmohl nic ani brankář Randolph, ani lehce tečující Souček.

Český záložník si nicméně spravil chuť v nastaveném čase první půle. Po centru Fornalse ho našel v pokutovém území přihrávající Benrahma a bývalý záložník Slavie už z bezprostřední blízkosti nezaváhal. Platnost jeho desáté branky v sezoně posvětila i konzultace s videorozhodčím.

Souček pak měl další šanci i po přestávce, ale tentokrát šla jeho hlavička jen těsně mimo. Rozhodnutí proto přišlo až v závěrečných osmi minutách. Rozdílovou branku nejprve trefil obránce Ogbonna a konečný stav stanovil v 88. minutě Antonio.

Liverpool využil úterní prohru Leicesteru na hřišti Chelsea. O první branku proti Burnley se na konci první půle postaral Firmino a po přestávce se prosadili Phillips a Oxlade-Chamberlain. Poslední čtvrthodinu odehrál v dresu poražených i Matěj Vydra.

Vítězství v samotném závěru vystřílel Arsenal. Proti Crystalu Palace po první půli vedl díky trefě Pepeho, ale po hodině hry vyrovnal Benteke. Když už se zdálo, že Kanonýři ztratí body, v první minutě nastaveného času jim vrátil vedení Martinelli a výhru zpečetil znovu Pepe. Na West Ham přesto ztrácí už nedostižné čtyři body a ve zbývajícím kole bude bojovat maximálně o sedmou příčku.

Utkání 38. kola se hrají v neděli 23. května.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:

Everton - Wolverhampton 1:0 (48. Richarlison), Newcastle - Sheffield United 1:0 (45.+4 Willock), Tottenham - Aston Villa 1:2 (8. Bergwijn - 20. vlastní Reguilon, 39. Watkins), Crystal Palace - Arsenal 1:3 (62. Benteke - 35., 90.+5 Pepe, 90.+1 Martinelli), Burnley - Liverpool 0:3 (43. Firminho, 52. Phillips, 88. Oxlade-Chamberlain), West Bromwich - West Ham United 1:3 (27. Pereira - 45.+1 Souček, 82. Ogbonna, 88. Antonio).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme