Klubová rivalita v reprezentaci. Sterling se znovu pohádal s Gomezem a byl vyřazen z týmu

Kanonýr Raheem Sterling byl kvůli konfliktu s Joem Gomezem na pondělním srazu anglické fotbalové reprezentace vyřazen z týmu pro čtvrteční zápas kvalifikace o mistrovství Evropy s Černou Horou. Útočník Manchesteru City Sterling a obránce Liverpoolu Gomez se střetli už necelých 24 hodin předtím v závěru nedělního ligového šlágru, který Reds vyhráli 3:1, a klubová rivalita se přenesla i do národního týmu.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkán Liverpool - Manchester City. Raheem Sterling se dostal do křížku s Joem Gomezem

Utkán Liverpool - Manchester City. Raheem Sterling se dostal do křížku s Joem Gomezem | Foto: CARL RECINE | Zdroj: Reuters

Střelec osmi kvalifikačních gólů Sterling tak přijde ve Wembley o jubilejní 1000. duel reprezentace, v němž si navíc svěřenci trenéra Garetha Southgatea mohou zajistit postup na finálový turnaj. S týmem nicméně Sterling zůstává.

Šlágr mezi Liverpoolem a City nabídl góly i sporné momenty. Podle Mourinha je o titulu rozhodnuto

Číst článek

„Jedním z našich největších úkolů je oddělit klubovou rivalitu a národní tým. Bohužel emoce z nedělního zápasu byly ještě příliš čerstvé,“ uvedl Southgate po pondělním srazu v národním tréninkovém centru v Burtonu. „Cítím, že v zájmu týmu jsme učinili správný krok. Rozhodnutí padlo se souhlasem celého mužstva,“ dodal reprezentační kouč.

Sterling je s osmi góly společně s kapitánem Harrym Kanem nejlepším anglickým střelcem v kvalifikaci. V této sezoně čtyřiadvacetiletý rodák z Jamajky v 17 soutěžních zápasech za City skóroval čtrnáctkrát a čtyřikrát se trefil i za Anglii.

„Děláme sport, který je citově vypjatý, a uznávám, že jsem neudržel emoce na uzdě. Měli jsme s Joem výměnu názorů, vyřešili jsme si to a jdeme dál. Byla to záležitost pěti deseti sekund, je to za námi a nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Soustřeďme se na čtvrteční zápas," uvedl v úterý na sociálních sítích Sterling.

Anglie vede tabulku kvalifikační skupiny A s tříbodovým náskokem před českými fotbalisty. Postup na Euro si Southgateovi svěřenci zajistí v případě vítězství nad Černou Horou, pokud souběžně hraný duel Česka s Kosovem skončí remízou, bude Angličanům stačit také bod.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme