Ani dvě a půl miliardy za Coutinha nepřesvědčily. Marníte čas, vzkazuje Liverpool Barceloně

Prodej Neymara zase posunul hranici fotbalových přestupů. Barcelona, která o Brazilce přišla, teď shání náhradu a neváhá přitom směle utratit až polovinu prostředků, které od Paris St. Germain inkasovala. V Liverpoolu si vyhlédla Coutinha. „Ruce pryč, není na prodej,“ oznámil anglický celek po nabídce ve výši dvou a půl miliard korun.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilec Philippe Coutinho během přípravného utkání s Leicesterem City.

Brazilec Philippe Coutinho během přípravného utkání s Leicesterem City. | Zdroj: Reuters

Neymarův přestup za 222 milionů eur z Barcelony do pařížského St. Germain znovu posunul hranice v rámci fotbalových transakcí. Katalánský klub si okamžitě vyhlédl náhradu. Z Liverpoolu by rád přivedl jiného Brazilce Coutinha. Anglický celek ale odmítá jakkoli spekulovat o prodeji své hvězdy.

Byl to hlas srdce, roční výdělek 45 milionů eur motivací nebyl, říká o rekordním přestupu Neymar

Číst článek

Barcelona své nabídky postupně navyšuje. Začínala na osmdesáti milionech eur, ale cenu vyšponovala až na sto milionů. Pokaždé ale slyšela razantní odpověď. Naposledy dokonce Liverpool španělskému celku sdělil, že pokud přijde s další nabídkou, jen tím mrhá čas.

Coutinho se zdržel jakýchkoliv komentářů. S klubem se nyní soustředí nejen na start anglické Premier League, která začne tento víkend, ale také na poslední předkolo Ligy mistrů. Liverpool v něm čeká německý Hoffenheim a pětinásobný vítěz nejprestižnější klubové soutěže bude bojovat o návrat do základní skupiny po třech letech.

Vedení ujistilo trenéra, že hráče neprodá

„Barcelona je snem pro všechny Jihoameričany. Liverpool je v situaci, kdy nepotřebuje peníze prodejem Coutinha. Vedení tak udělá vše pro to, aby v klubu zůstal,“ myslí si legenda čtvrtého celku loňské sezony a donedávna ještě aktivní fotbalista Steven Gerrard.

Novinář James Pearce z Liverpool Echo přišel s informací, že trenér Jürgen Klopp byl majiteli klubu ujištěn, že v tomto přestupovém období šikovný Brazilec z klubu neodejde.

Na případném prodeji Coutinha by Liverpool hodně získal. Před čtyřmi lety jej kupoval z Interu Milán za 8,5 milionu liber, což činí zhruba 246 milionů korun. Sedmadvacetinásobný reprezentant své země se v Anglii vypracoval mezi největší hvězdy ligy.

Barcelona se tak začala poohlížet také po jiných posilách, ačkoli naznačila, že její zájem o Coutinha stále přetrává. Ve hře by ale mohl být například i Paulo Dybala z Juventusu.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme