Bohemians: Legendární fotbalista Panenka je ve vážném stavu v nemocnici, potvrdil se u něj koronavirus

Legendární český fotbalista Antonín Panenka byl ve středu ve vážném stavu převezen na jednotku intenzivní péče. Na twitteru to uvedl jeho bývalý klub Bohemians Praha 1905. Jednasedmdesátiletý dlouholetý hráč a funkcionář Klokanů měl podle vyjádření vršovického klubu pozitivní test na koronavirus.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 16:41 7. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Panenka

Antonín Panenka | Foto: Jana Myslivečková | Zdroj: Český rozhlas

„Čestný prezident Bohemians Praha 1905, legenda ‚klokanů‘ a celého československého a českého fotbalu Antonín Panenka byl dnes převezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče. Autor legendárního dloubáku je připojen k přístrojům, které podporují jeho životní funkce,“ uvedl vršovický klub na svém webu.

Informaci jsme přijali před několika okamžiky a v tuto chvíli se ke stavu Antonína Panenky nemůžeme více vyjadřovat,“ stojí v prohlášení s tím, že klub prosí média i fanoušky o respektování soukromí Panenky a jeho rodiny. Později klub doplnil informaci o pozitivním aktuálním testu na koronavirus.

Panenka, který oslavil loni v listopadu 71. narozeniny, patří mezi nejvýznamnější postavy české a československé fotbalové historie. Celosvětovou slávu si zajistil vítězným „vršovickým dloubáčkem“ v závěrečném rozstřelu bělehradského finále mistrovství Evropy 1976 proti západnímu Německu.

O čtyři roky později získal ze šampionátu bronz a byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Československa. Za svou kariéru odehrál v národním týmu 59 utkání, ve kterých dal 17 gólů.

V české lize nastupoval pouze za klokany a celkem nastřílel 76 branek. V součtu s 63 trefami z rakouského Rapidu Vídeň patří do českého Klubu ligových kanonýrů. V roce 2008 dostal státní vyznamenání od tehdejšího prezidenta Václava Klause

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme