Apokalypsa, reagují v Itálii na vyřazení z baráže. Buffon v slzách ukončil reprezentační kariéru

Italská fotbalová reprezentace bude poprvé od roku 1958 chybět na mistrovství světa. Jedna z nejúspěšnějších zemí v historii šampionátu nezvládla baráž proti Švédsku. Fanoušky zasáhl i brankář a kapitán Gianluigi Buffon, který v slzách potvrdil konec reprezentační kariéry.

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gianluigi Buffon končil reprezentační kariéru s vychytanou nulou, přesto v slzách

Gianluigi Buffon končil reprezentační kariéru s vychytanou nulou, přesto v slzách | Foto: Alessandro Garofalo | Zdroj: Reuters

Zatímco švédští fanoušci slavili, Itálie prožívá přesně opačné pocity. Její fotbalisté po zápase zklamaně popadali na trávník a někteří měli v očích slzy. Mistrovství světa bude po šedesáti letech bez nich, protože v odvetě baráže proti Švédsku nedokázali smazat ztrátu 0:1 z úvodního duelu a na stadionu v Miláně jen remizovali 0:0.

Po 60 letech bez mistrovství světa. Fotbalisté Itálie si na světovém šampionátu v Rusku nezahrají

Číst článek

„Je mi to líto, moc líto. Omlouvám se, selhali jsme a moc nás to mrzí. Zklamali jsme úplně všechny,“ vzlykal italský brankář a kapitán Gianluigi Buffon.

Mistr světa z roku 2006 a vicemistr Evropy z roku 2012 v rozhovoru pro televizi Rai potvrdil, že v reprezentaci končí. Má za sebou 175 mezistátních zápasů, což je evropský rekord. V národním týmu vydržel dvacet let.

„Čas plyne a nejde oklamat. Věděl jsem, že ten den jednou nastane. Jen mě mrzí, že ten zápas je ten, ve kterém jsme selhali ve kvalifikaci na mistrovství světa,“ řekl.

V italské reprezentaci skončí i další hráči. Oficiálně už to oznámil například záložník Daniele de Rossi. Naopak trenér Gian Piero Ventura zatím zůstává, protože se chce nejdřív sejít s vedením asociace.

Absence na mistrovství světa je jedním z největších neúspěchů v historii italského fotbalové reprezentace, která šampionát čtyřikrát vyhrála. Však také sportovní deník Gazzetta dello Sport vydal hned po vyřazení článek s titulkem To je apokalypsa!

„Squadra azzurra“ bude na světovém šampionátu chybět teprve potřetí, ale naposledy se jí to stalo v roce 1958.  

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme