Argentinci slaví první výhru a na Copa Américe jsou ve čtvrtfinále. Kolumbie zůstává stoprocentní

Fotbalisté Argentiny porazili v závěrečném utkání základní skupiny B jihoamerického šampionátu 2:0 Katar a po první výhře na turnaji v Brazílii si zajistili postup do čtvrtfinále. Skupinu bez ztráty bodu ovládla Kolumbie, jež na závěr zdolala 1:0 Paraguay.

Porto Alegre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočníci Argentiny Lionel Messi (vlevo) a Sergio Aguero.

Útočníci Argentiny Lionel Messi (vlevo) a Sergio Aguero. | Zdroj: Reuters

Argentinci měli po dvou zápasech Copy América pouze bod za remízu 1:1 s Paraguayí, kterou zajistil gólem z penalty hvězdný Lionel Messi. V nedělním klíčovém utkání v Porto Alegre uklidnil bílomodré už ve 4. minutě Lautaro Martínez z Interu Milán, který otevřel skóre poté, co vystihl špatnou rozehrávku Katařanů.

Fotbalisté Uruguaye na Copa Américe remizovali s Japonskem. O postup ještě budou muset bojovat

Číst článek

Argentina pak dlouho nedokázala proti asijským šampionům přidat pojistku, dočkala se až v 82. minutě díky kanonýrovi Manchesteru City Sergiu Agüerovi.

Z druhého místa tak Argentina prošla do čtvrtfinále, v němž se v pátek střetne s Venezuelou. Hostující Katar je vyřazen, Paraguay bude se dvěma body čekat na zbývající výsledky základní části, zda projde do play-off z třetího místa.

Kolumbie napodobila domácí Brazílii a také ona prošla skupinou bez inkasované branky. Již s jistotou čtvrtfinále se o její vítězství nad Paraguayí zasloužil gólem z 31. minuty Gustavo Cuellar.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:
Skupina B:
Argentina - Katar 2:0 (1:0)
Branky: 4. Martínez, 82. Agüero.
Kolumbie - Paraguay 1:0 (1:0)
Branka: 31. Cuellar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme