Argentinu dojímá příběh fotbalisty: ukončil profesionální kariéru, aby zachránil život synovci

Ještě několik let si mohl vydělávat profesionálním hraním fotbalu. Místo toho Argentinec Alejandro Benitez ale zbytek své kariéry obětoval svému synovci. Devítiměsíčnímu Milovi, který se narodil s vrozenou vadou, daroval část svých jater, aby mu zachránil život. „Neváhal jsem a nelituji,“ říká nyní již bývalý útočník.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alejandro Benitez se synovcem Milem, vedle nich stojí jeho sestra a maminka dítěte Natalia.

Alejandro Benitez se synovcem Milem, vedle nich stojí jeho sestra a maminka dítěte Natalia. | Foto: Facebook

Syn Benitezovy sestry se narodil s obstrukcí žlučových cest z jater do žlučníku.

Všemožné léčebné postupy u něj nevykazovaly zlepšení, a tak jedinou možností byla transplantace. Testy prozradily, že vhodnou dárkyní by byla matka Natalia, jenže ta za sebou už měla dřívější operaci srdce a lékaři jí další chirurgický zákrok nedoporučili.

V rodině se však našel ještě jeden člověk, který by připadal v úvahu. Alejandro Benitez, třicetiletý útočník týmu Central Larroque a jeden z nejlepších střelců v historii třetiligového argentinského profesionálního klubu.

Když se to dozvěděl, neváhal. „Věděl jsem, že se musím vzdát fotbalu. Nerozmýšlel jsem se ani vteřinu,“ řekl pro as.com.

Jeho operace trvala 12 hodin, dalších sedm strávil na sále malý Milo. Oba jsou v pořádku.

„Po zákroku jsem pět dní ležel v posteli a nemohl ani vstát. Když jsem ale Mila viděl v inkubátoru, jak se usmíval, rozbrečel jsem se,“ prozradil Benitez televizi CNN.

Záchrana synovce není jedinou dobrou zprávou, kterou dostal. S přítelkyní čekají narození vlastního potomka.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme