Arsenal a jiné vysněné soupeře české týmy nedostaly. Není to moc atraktivní los, uznává Šilhavý

Před losem Evropské ligy doufali fotbalisté Slavie, Plzně a Zlína, že se utkají s týmy jako Arsenal nebo AC Milán, nakonec se ale musí spokojit s méně atraktivními, ale nikterak slabými soupeři.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté se v základní skupině EL utkají s Maccabi Tel Aviv, Villarrealem a kazašskou Astanou

Slávisté se v základní skupině EL utkají s Maccabi Tel Aviv, Villarrealem a kazašskou Astanou | Zdroj: Reuters

„Nejsou to moc atraktivní soupeři pro diváky a pro českou fotbalovou veřejnost. Ale kvalitou jsou silní, tak to bereme. Teď zjistíme informace o jednotlivých týmech a budeme se těšit na první zápas,“ vyhlíží Evropskou ligu kouč Slavie Jaroslav Šilhavý.

České týmy čekají v Evropské lize neatraktivní celky, Plzeň znovu míří do Rumunska

Číst článek

Na mistry čeká ve skupině A izraelské Maccabi Tel Aviv, španělský Villarreal a kazašská Astana.  Ještě ve středu přitom Slávisté doufali, že ten první zápas v pohárové Evropě bude v Lize mistrů.

Po vyřazení v posledním předkole ale teď smutní možná ještě víc, jejich přemožitel z Nikósie totiž nafasoval do skupiny Real Madrid, Dortmund a Tottenham.

„V první chvíli by to byla radost, kdyby sem přijely takové týmy, ale jak by se blížil ten zápas, tak nevím. Bylo by to nádherné, když pominu všechno to kolem. Buhužel budeme muset sbírat zkušenosti přes Evropskou ligu,“ plánuje Šilhavý.

Od losu si týmy pravidelně slibují, že je nepošle na dlouhé cesty směrem na východ. A ani v tom se českým týmům zrovna moc nezadařilo. Vůbec nejdéle se proletí slavisté, které čeká let do Astany.  

„Ale to k tomu patří. Kazachstán je nejdál, ale tak si sednem do letadla, přiletíme tam a vysekáme je,“ směje se kapitán Slavie Jiří Bílek.

Knížky do letadla se pak vyplatí vzít i hráčům Plzně. Ti se vedle repete s rumunským celkem FCSB, který je pár týdnů zpátky vyřadil z kvalifikce Ligy mistrů, a cesty do švýcarského Lugana vypraví do Izraele za Hapoelem Beer Ševa. V jeho barvách narazí mimo jiné na Tomáš Pekharta.

Zlín se při své v novodobé premiéře v Evropské lize utká s Kodaní, tedy i s Michaelem Lüftnerem, moldavským Šeriffem Tiraspol a Lokomotivem Moskva. Ani zde los nedopadl podle představ.

„Každý si přál Anglii, Itálii nebo Francii. Chtěli jsme nějakého superfavorita, abychom si zažili fanoušky a to všechno. Líbila se mi skupina s Lyonem i Evertonem. Nebo tam bylo Lazio a Nice, to byla taky dobrá skupina,“ přiznal útočník Lukáš Železník.

První zápasy základních skupin se hrají ve čtvrtek 14. září, poslední šesté kolo je na programu 7. prosince.

Marek Augustin, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme