Další anglický velkoklub mění trenéra. U fotbalistů Arsenalu skončil Emery

Rok a půl vydržel Unai Emery v pozici hlavního trenéra fotbalistů Arsenalu. Vedení londýnského klubu v pátek odvolalo osmačtyřicetiletého španělského kouče kvůli sérii neuspokojivých výsledků. Nedávno přitom vyměnil trenéra i konkurenční Tottenham.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý trenér Arsenalu Unai Emery

Bývalý trenér Arsenalu Unai Emery | Foto: Eddie Keogh | Zdroj: Reuters

Pravomoce hlavního kouče dočasně převzal dosavadní asistent a bývalý záložník Arsenalu Fredrik Ljungberg. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Mourinho se vrací do práce. Slavný portugalský trenér povede fotbalisty Tottenhamu

Číst článek

„Rozhodnutí padlo na základě neuspokojivých výkonů a výsledků,“ uvedl klub v prohlášení.

„Upřímně děkujeme Unaiovi a jeho týmu, kteří se neúnavně snažili dostat klub zpět na úroveň, na kterou bychom si všichni přáli. Přejeme Unaiovi úspěch v další kariéře,“ dodal majitel klubu Josh Kroenke.

Pod vedením bývalého kouče Paris Saint Germain nebo Sevilly obsadili „kanonýři“ v loňské sezoně páté místo, což těsně nestačilo na postup do Ligy mistrů. V Evropské lize se Arsenal dostal až do finále, v němž podlehl městskému rivalovi Chelsea.

Právě poslední výsledek z druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže se stal Emerymu osudným. Ve čtvrtek jeho tým podlehl na domácím stadionu Frankfurtu 1:2 a nevyhrál sedmé soutěžní utkání v řadě. V lize patří Arsenalu až osmá příčka se ztrátou osmi bodů na čtvrtou příčku.

Emeryho odvolání přišlo jen deset dní poté, co největší rival Arsenalu Tottenham propustil svého dlouholetého kouče Mauricia Pochettina. Na jeho místo přišel slavný Portugalec José Mourinho a první dva soutěžní duely zvládl vítězně.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme