Arsenal po nepovedeném startu posiluje. Kanonýři dotáhli přestup záložníka Ödegaarda

Arsenal posílil norský fotbalový reprezentant Martin Ödegaard, který už v londýnském klubu hostoval v jarní části minulé sezony. „Kanonýři“ podle britských médií za dvaadvacetiletého záložníka zaplatili 30 milionů liber (asi 890 milionů korun).

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norský fotbalista Martin Ödegaard

Norský fotbalista Martin Ödegaard | Foto: ADAM DAVY | Zdroj: Reuters

Ödegaard si ve 20 soutěžních zápasech za Arsenal připsal dva góly a stejný počet asistencí. V nedělním ligovém derby s Chelsea ještě trenérovi Mikelu Artetovi k dispozici nebude.

Arsenal na nováčka nevyzrál. Kanonýři v úvodním utkání Premier League podlehli Brentfordu

Číst článek

Ofenzivní záložník debutoval už jako patnáctiletý v norském národním A-týmu a v šestnácti v roce 2015 přestoupil ze Strömsgodsetu do Realu s vizitkou obrovského talentu.

V madridském velkoklubu se však Ödegaard neprosadil a zasáhl do pouhých 11 soutěžních utkání. Před Arsenalem už třicetinásobný reprezentant hostoval v Heerenveenu, Arnhemu a San Sebastianu.

Arsenalu se vstup do nové sezony Premier League nevydařil, když podlehl 0:2 na hřišti nováčka Brentfordu, a nic snadného ho nečeká ani v nejbližších zápasech. Po nedělním derby s Chelsea čeká Kanonýry duel na půdě obhájců titulu Manchesteru City.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme