Fotbalistky Slavie si Ligu mistru nezahrají, Arsenal jim v odvetě předkola nasázel čtyři branky

Fotbalistky Slavie si skupinu Ligy mistryň nezahrají. V odvetném utkání play off prohrály s favorizovaným Arsenalem doma vysoko 0:4 a po úvodní venkovní porážce 0:3 nepostoupily.

Londýn (Aktualizováno: 21:37 9. 9. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankářka Slavie Olivie Lukášová po čtvrtém inkasovaném gólu.

Brankářka Slavie Olivie Lukášová po čtvrtém inkasovaném gólu. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Třetí tým uplynulé sezony anglické lize vstřelil v Edenu všechny branky až po poločase, hattrickem se blýskla Vivianne Miedemaová.

Pětadvacetiletá útočnice potvrdila výbornou střeleckou formu. Nizozemská reprezentantka a účastnice nedávných olympijských her skórovala v desátém z posledních 11 zápasů, do kterých nastoupila, a díky hattricku dosáhla na jubilejní 100. soutěžní gól v barvách Arsenalu.

Bez české účasti

Skupinu Ligy mistryň si po vyřazení Slavie nezahraje žádný český tým. Ve středu vypadla v play off i mistrovská Sparta, která po dvou porážkách nestačila na dánské Köge.

Už v předchozím průběhu kvalifikace neuspělo Slovácko. Liga mistryň před sezonou změnila formát a v hlavní fázi čekají týmy skupiny.

Odvetné utkání play off o postup do skupiny fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Arsenal 0:4 (0:0)
Branky: 60., 70. a 72. Miedemaová, 76. Littleová z pen. První zápas: 0:3, postoupil Arsenal.

Sestava Slavie: Lukášová - Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Pincová, Krejčiříková - Lamtiová (76. Růžičková), Šurnovská (78. Szewieczková), Černá (86. Bendová) - Kožárová. Trenér: Kolomazník.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme