Kroenke Arsenal neprodá. ‚Žádnou nabídkou se zabývat nebudeme,‘ vzkázal protestujícím fanouškům

Majitel fotbalového Arsenalu Stan Kroenke uvedl, že je londýnskému klubu „stoprocentně oddaný“ a nehodlá ho prodat. Fanoušci kanonýrů Američana vyzývali k odchodu z Arsenalu kvůli tomu, že se zapojil do kontroverzního projektu superligy, jenž minulý týden po dvou dnech i kvůli protestům fanoušků zkrachoval.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel Arsenalu Londýn Stan Kroenke

Majitel Arsenalu Londýn Stan Kroenke | Foto: ANDREW BOYERS | Zdroj: Reuters

Zájem o koupi Arsenalu na sociálních sítích naznačil švédský obchodník Daniel Ek. Fanoušek týmu a zakladatel streamovací hudební služby Spotify získal údajně i podporu klubových legend Thierryho Henryho, Dennise Bergkampa a Patricka Vieiry.

Lobbing za Arsenal? Zakladatel Spotify najal legendy, aby donutily majitele londýnský klub prodat

Číst článek

„V minulých dnech jsme zaznamenali spekulace médií o potenciální snaze převzít Arsenal. Zůstáváme stoprocentně oddáni klubu a neprodáváme v klubu žádný podíl. Nedostali jsme žádnou nabídku a ani se žádnou nabídkou zabývat nebudeme,“ uvedl Stan Kroenke ve společném prohlášení se synem Joshem.

Arsenal byl jedním ze šesti anglických a celkově 12 klubů, které na začátku minulého týdne ohlásily projekt nezávislé superligy.

Oznámení o prakticky uzavřené soutěži vyvolalo masivní odpor v téměř celé fotbalové komunitě a po dvou dnech byly plány na její založení odloženy.

V pátek protestovala více než tisícovka fanoušků Arsenalu u Emirates Stadium před zápasem proti Evertonu a vyzývala Kroenkeho k odchodu. Nespokojenost se svými americkými majiteli ventilovali v této souvislosti také příznivci Liverpoolu a Manchesteru United.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme