Arsenal po 12 letech prohrál v Newcastlu a popáté v řadě nemá z venkovního ligového utkání ani bod

Fotbalisté Arsenalu poprvé od prosince 2005 prohráli na hřišti Newcastlu. V 33. kole anglické ligy podlehli 1:2 a z pěti venkovních zápasů v tomto roce nezískali ani bod. Newcastle vyhrál čtvrté utkání v nejvyšší soutěži po sobě poprvé od listopadu 2014.

Tento článek je více než rok starý.

Newcaste Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech po zápase s Brightonem

Ani Petr Čech porážce s Newcastlem nezabránil. | Zdroj: Reuters

Arsenal se dostal do vedení ve 14. minutě, kdy se z voleje trefil Lacazette po Aubameyangově centru. Gabonský reprezentant se v posledních pěti duelech Premier League přímo podílel na sedmi gólech: pět jich dal a na dva přihrál.

Tlak na Wengerův konec v Arsenalu sílí. 'Je to diskriminace kvůli věku,' reaguje kouč

Číst článek

Ještě před přestávkou ale hosté o náskok přišli. Po zdařilé kombinaci vyrovnal v dobré formě hrající Pérez. Obrat "Straky" dokonaly v 68. minutě. Po zaváhání obrany Arsenalu se uvolnil Ritchie a bez problému překonal brankáře Petra Čecha.

Newcastle mohl vzápětí vést o dvě branky, Kenedyho tečovaná střela ale skončila na tyči. Arsenal už zareagovat nedokázal a po více než 33 letech prohrál pět utkání na hřištích soupeřů po sobě. Neúspěšný ligový debut prožil osmnáctiletý záložník "Kanonýrů" Joe Willock.

Pro Arsenal to byla pátá venkovní ligová porážka v řadě, nestačil postupně na Bournemouth, Swansea, Tottenham, Brighton a teď Newcastle. To se londýnskému klubu stalo naposledy v roce 1984. Na čtvrté místo v tabulce, které zaručuje postup do Ligy mistrů, teď navíc ztrácí Arsenal propastných 13 bodů. Pokud Arsenal nechce podruhé za sebou přijít o účast mezi evropskou klubovou elitou, musí vyhrát letošník ročník Evropské ligy - v semifinále ho čeká Atlético Madrid. 

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme