Lobbing za Arsenal? Zakladatel Spotify najal legendy, aby donutily majitele londýnský klub prodat

Jeden z nejslavnějších anglických fotbalových klubů by mohl změnit svého majitele. Londýnský Arsenal se objevil v hledáčku zakladatele společnosti Spotify Daniela Eka. Švédský miliardář navíc najal bývalé hvězdy kanonýrů, aby mu pomohly dostat fanoušky na jeho stranu a přesvědčit je, že právě on by byl lepší než dosavadní majitel Stan Kroenke. Současnému vedení klubu vyčítají příznivci i spolupráci na zkrachovalém projektu superligy.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(Zleva) Thierry Henry, Dennis Bergkamp a Patrick Vieira

Zleva Thierry Henry, Dennis Bergkamp a Patrick Vieira | Zdroj: Reuters

Spory mezi fanoušky a vedením Arsenalu vyvrcholily minulý týden, kdy se během 48 hodin nejprve jako bublina nafoukl a vzápětí praskl projekt nově připravované superligy.

Superliga končí, oznámil jeden ze zakladatelů. Fotbalový projekt neustál kritiku a odstoupení týmů

Číst článek

Právě Arsenal byl jedním z 12 týmů, které chtěly založit novou soutěž a konkurovat Lize mistrů a dalším evropským pohárům.

Nepovedlo se a velkou měrou se o to zasloužili právě fanoušci evropských gigantů, kteří vyšli do ulic a dali hlasitě najevo svoji nespokojenost.

Například Londýňané ale kromě superligy kritizovali i současného majitele Arsenalu Stana Kroenkeho, což dokládají i sdělení na jejich transparentech.

Keep the pressure on. Make our voices heard. #KroenkeOut

13:40 – 26. 04. 2021

363 4265

Americký podnikatel Kroenke, který mimo jiné vlastní i zámořské sportovní kluby jako Los Angeles Rams (NFL), Denver Nuggets (NBA) a Colorado Avalanche (NHL), se do nelibosti fanoušků dostal už dříve, protože podle nich je pro něj londýnský velkoklub pouze další „firmou“ a jeho srdce tak bije především pro peníze, nikoliv pro fotbal jako takový.

Jiskřička naděje

Jako světlo na konci tunelu ale na fanoušky Arsenalu působí zakladatel společnosti Spotify Daniel Ek. Ten v jednom ze svých tweetů zaplesal, že jeho srdce vždy patřilo klubu s logem kanónu ve svém znaku, a s nadsázkou se dá říct, že pro příznivce klubu jsou tato slova klíčová.

As a kid growing up, I’ve cheered for @Arsenal as long as I can remember. If KSE would like to sell Arsenal I'd be happy to throw my hat in the ring.

20:50 – 23. 04. 2021

19484 104868

„Už jako malý kluk jsem fandil Arsenalu, co si tak pamatuju. Pokud by Kroenkeho společnost chtěla klub prodat, opravdu by mě to zajímalo,“ napsal švédský miliardář na sociálních sítích.

Nabídka, co se neodmítá

Jak zjistil web Daily Telegraph, Ek měl připravit nabídku pro Thierry Henryho, Dennise Bergkampa a Patricka Vieiru a v případě, že by se obchod dojednal, byly by klubovým legendám nabídnuty pozice v jeho vedení.

Ostatně Henry se už nechal několikrát slyšet, že se nemůže dívat na to, jak si jeho bývalý klub momentálně počíná, a výtku poslal i směrem k majitelům.

„Vůbec nepoznávám svůj klub a to, co se s ním teď děje. Řídí klub jako firmu, a ne jako fotbalový klub,“ vyznala se ze svých pocitů bývalá opora francouzské reprezentace.

Thierry Henry speaking today on @talkSPORT : "Arsenal fans have spoken, they are not happy and I’m with them.
I’m a fan, too, and I’m happy with the protests. It’s the fans’ club, fans will always decide the future of the club..."

14:01 – 26. 04. 2021

199 3162

Současní majitelé však zatím o prodeji mlčí. Jediné, s čím přišli britští novináři, je potenciální částka, který by se podle spekulací měla pohybovat okolo dvou miliard liber.

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme