Každý zápas jako finále. Arsenal je před soubojem se Slavií v krizi, Evropská liga je jediná šance na trofej

Pohodové rozpoložení vypadá jinak. Před začátkem čtvrtfinále Evropské ligy to platí nejen pro fotbalisty Slavie, ale i Arsenalu. Ti procházejí velkou krizí, v lize jsou až desátí a stejně jako slávistům jim před čtvrtečním utkáním v Londýně chybí několik důležitých hráčů.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta

Trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta | Foto: ADAM DAVY | Zdroj: Reuters

Ano, mizérie. Tohle slůvko anglických komentátorů pasovalo trefně na výkon londýnského týmu v posledním ligovém utkání s Liverpoolem. Arsenal prohrál 0:3 a podle některých statistik byl v útoku nejméně nebezpečný za poslední roky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Arsenal se pokusí v Evropské lize zachránit zpackanou sezonu. Více v příspěvku Jana Suchana

Trenér Mikel Arteta se za ubohý výkon omlouval a mračit se mohl i kvůli tomu, že se zranil klíčový obránce Kieran Tierney.

Na marodce tak doplnil stopera Davida Luize a není jisté, jestli zdravotní stav pustí do čtvrtfinále Evropské ligy se Slavií záložníky Ödegaarda, Xhaku, Saku a Smithe Rowea. Tedy další členy obvyklé základní sestavy

„Dneska se ukáže, jak jsou na tom. Budou naplno trénovat s týmem a pak se pobavíme o tom, jak se cítí,“ řekl na předzápasové tiskové konferenci Arteta.

Mít co nejlepší kádr pro souboje se Slavií by se kouči Kanonýrů hodilo i proto, že Evropská liga je pro Arsenal poslední možností, jak trochu zachránit zpackanou sezonu. Jeho svěřenci jsou v Premier League desátí, a pokud se do konce ročníku nezlepší, bude to nejhorší umístění od roku 1995.

Kúdela má od disciplinární komise UEFA stopku na jeden zápas, za napadení vyšetřují i Kamaru

Číst článek

Z obou domácích pohárů už také vypadli, ale kdyby vyhráli Evropskou ligu, nejen že by získali trofej, ale také místenku do základní skupiny Ligy mistrů.

„Máme opravdu velmi obtížného soupeře. Pokud se podíváte na to, jak se sem dostali, naprosto si to zaslouží. Hrají velmi specificky, jsou velmi efektivní. Nikdy se nevzdávají, mají vždy špičkový přístup, a proto porazili silné týmy,“ uvedl Arteta na adresu Slavie.

„Cítíme velkou šanci vyhrát, ale musíme se teď semknout a brát každý zápas jako finále. Jasně, čekají nás také utkání v lize, které chceme rovněž zvládnout, ale pohár můžeme získat jen tady v Evropské lize. A my ho chceme,“ doplnil brazilský křídelník Willian.

Úvodní čtvrtfinále Evropské ligy mezi Arsenalem a Slavií začne v Londýně ve čtvrtek v 21.00. Server iROZHLAS.cz z nej přinese online reprotáž, Radiožurnál nabídne aktuální vstupy.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme