Ázerbájdžánský brankář Agajev po půl roce končí v Mladé Boleslavi, nesplnil očekávání

Krátké trvání mělo angažmá ázerbájdžánského brankáře Kamrana Agajeva v Mladé Boleslavi. Jednatřicetiletý ázerbájdžánský reprezentant nesplnil očekávání, které do něj klub vkládal.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamran Agajev

Kamran Agajev | Foto: FKMB

Agajev přišel do Boleslavi v červenci jako volný hráč z portugalského klubu Boavista FC Porto a měl středočeskému klubu pomoci v kvalifikaci o Evropskou ligu. Nejen že se Mladá Boleslav do evropských pohárů nedostala, v lize po podzimní části skončila hluboko pod očekáváním na 11. místě.

V průběhu podzimní sezony 2017 odchytal Agejev necelých pět ligových zápasů - v Ostravě byl čtvrt hodiny před koncem vyloučen po druhém žlutém napomínání - a dva duely v českém poháru.

Lukáši Magerovi nevadí nastoupit v útoku, v záloze ani v obraně. 'Chtěl jsem hlavně hrát,' přiznal

Číst článek

Kamran Aghajev ve své kariéře chytal za ázerbájdžánské Shafa Baku (2001-04), Turan Tovuz (2004-06), Khazar Lankaran (2006-13), FK Baku (2013), Gabala (2014-15), Inter Baku (2016), za turecké Kayserispor (2015), Karsiyaka Izmir (2015), působil v portugalském Boavista FC Porto (2016-17) a naposledy v českém FK Mladá Boleslav (2017). Za ázerbájdžánskou juniorskou reprezentaci odchytal dvacet utkání a za dospělou ázerbajdžánskou reprezentaci devětašedesát zápasů.

V klubu tak pro zimní pauzu a přípravu před začátkem jarní části sezony zůstává brankářská dvojice Luděk Vejmola a Martin Jedlička.

První jmenovaný působí v Mladé Boleslavi rok a půl, avšak nikdy si nevybojoval pevné místo jedničky. Devatenáctiletý Jedlička zažil premiéru v seniorském fotbale v posledním podzimním kole proti Spartě, kde dostal tři góly, z nichž první potvrzoval premiérově v české lize videorozhodčí.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme