Baník povede i v příští sezoně trenér Smetana, pomáhat mu bude Galásek. Páník končí ve Zlíně

U fotbalistů Baníku Ostrava zůstává trenér Ondřej Smetana, se kterým klub počítá pro příští sezonu. Jeho novým spolupracovníkem se vedle Jana Baránka mladšího stává reprezentační asistent Tomáš Galásek, který přichází z Norimberku. V realizačním týmu nahradí Václava Daňka. Kouče naopak mění Zlín, kde skončil Bohumil Páník i jeho asistent Jan Somberg. Do konce sezony povedou tým kouč B-týmu Jan Jelínek s asistentem Davidem Hubáčkem.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 16:17 10. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smetana s Daňkem a Baránkem vedli mužstvo po únorovém odvolání Luboše Kozla.

Rána pro Slavii i národní tým. Provod má utržený křížový vaz i meniskus, čeká ho dlouhá pauza

Číst článek

„Realizační tým pod vedením Ondry Smetany mužstvo na jaře zvedl, ale chtěli jsme ho ještě posílit o dalšího perspektivního a ambiciózního trenéra, ideálně s vazbou na Baník, a to přesně se snoubí v osobě Tomáše Galáska,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Alois Grussmann.

„Pětadvacet let strávil v zahraničí jako hráč i trenér, řadu roků působil ve slavném Ajaxu, hrával za národní tým. Přinese nový náhled na fotbal a spoustu zkušeností ze zahraničního fotbalového prostředí. Není náhoda, že si ho Jaroslav Šilhavý vybral jako asistenta k reprezentaci.“

Galásek je ostravský odchovanec, který z Baníku v roce 1996 odešel do Nizozemska a byl oporou národního týmu i Ajaxu Amsterodam. Poslední léta působil jako mládežnický kouč v Norimberku i jako asistent Jaroslava Šilhavého u reprezentace.

„Rád se vracím do známého prostředí. Baník je dnes dobře fungující organizací se silným majitelem, který hodně investoval do tréninkové infrastruktury, a neustále zlepšuje klubové zázemí po všech stránkách. Když se objevila nabídka na spolupráci, dávalo mi to smysl. Asi pro každého kouče je angažmá v mužském fotbale hlavní metou v kariéře a já mám radost, že tenhle krok můžu udělat zrovna v Baníku, ve kterém jsem vyrostl,“ uvedl Galásek.

Páník ve Zlíně končí

Čtyřiašedesátiletý Páník v minulosti trénoval i Olomouc, Ostravu, působil také v polských týmech Lech Poznaň, Legnica a Pogoň Štětín. Zlín vedl už potřetí, k týmu se vrátil loni v březnu. V minulé sezoně s ním skončil ve skupině o záchranu, která se však nedohrála.

Aktuálně Zlín nevyhrál osm kol po sobě, v sobotu pouze remizoval 1:1 s poslední Opavou, která jako první sestoupila. Zlín má záchranu zajištěnou, do konce ročníku ho čekají týmy z horní poloviny tabulky Ostrava, Liberec a Slovácko.

Ševci jsou devátým klubem, který v této ligové sezoně odvolal trenéra. Stejný krok učinily i Teplice, Mladá Boleslav, Brno, Sparta, Ostrava, Příbram, Karviná a Plzeň. Po skončení ročníku nastanou změny i na lavičce Olomouce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme