První ligové trefy v kariéře. Ostravský stoper Pokorný rozhodl dvěma góly slezské derby

Fotbalisté Ostravy jsou v posledních ligových kolech na domácím stadionu k neporažení. Baník na svém hřišti neprohrál už sedm zápasů. Tentokrát doma porazil Karvinou 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stoper Baníku Ostrava Jakub Pokorný

Stoper Baníku Ostrava Jakub Pokorný | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Baníku pomohly k vítězství v malém slezském derby dva góly Jakuba Pokorného. Pro třiadvacetiletého obránce to byly první ligové trefy v kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Malé slezské derby ovládli fotbalisté Baníku Ostrava. Více v příspěvku Lukáše Kalety

„Nejsem na hřišti od toho, abych dával góly, ale od toho, abych je ubránil. Udržená nula se cení, i proti Karviné, která se střelecky trápí. Jsem rád, že se nechytli zrovna na nás, a za dva góly ze dvou šancí jsem šťastný,“ řekl Radiožurnálu Pokorný.

Kromě vstřelených branek těší znojemského odchovance i fakt, že Baníku se doma dlouhodobě daří. Ostravané před svými diváky naposledy prohráli v červenci. Na hřištích soupeřů už se ale Baníku tolik nevede. Venku zatím vyhrál dva zápasy.

Fotbalisté Baníku ovládli slezské derby s Karvinou, Boleslav otočila zápas s Bohemians

Číst článek

„Doma jsme válec a venku se trápíme. Teď jsme sice hráli na hřištích soupeřů, kteří proti nám byli favorité, ale tolik proher venku za sebou mít nemůžeme,“ uvedl Pokorný.

Fotbalisté Baníku mohou zlepšit venkovní výkony v dalším ligovém kole v Teplicích. Právě Severočeši jsou zatím posledním týmem, který dokázal v Ostravě vyhrát. Baník tak má svému soupeři co vracet.

„Teplice daly snad ve třetí minutě gól a pak se jenom bránily. Teď je na nás, abychom je zase my u nich doma okradli,“ dodal Jiří Fleišman, který proti Karviné u jedné branky Jakuba Pokorného asistoval a o druhý gól se postaral sám.

Baník se s Teplicemi utká za dva týdny po reprezentační přestávce.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme