Kolumbijec Mosquera se stal v Ostravě terčem rasismu, Baník se za hanlivá slova z tribuny omluvil

Hodně divoký závěr mělo dohrávané utkání nejvyšší fotbalové soutěže mezi Baníkem Ostrava a Slovanem Liberec. Záložník Severočechů Jhon Mosquera byl už po uplynutí nastaveného času vyloučen, než se ale stačil odebrat do kabin, snesly se na jeho hlavu z ochozů ostravského stadionu rasistické urážky. Baník se po utkání omluvil, autor hanlivých komentářů je zatím neznámý.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jhon Mosquera vidí od sudího Pavla Julínka druhou žlutou kartu

Jhon Mosquera vidí od sudího Pavla Julínka druhou žlutou kartu | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Kolumbijec Mosquera při marné liberecké snaze o vyrovnání srazil k zemi domácího Jiřího Fleišmana a následně si neodpustil ještě jednu potyčku. Červená karta rozvířila emoce, a to nejen na hřišti, ale i v hledišti takřka vyprázdněného stadionu ve Vítkovicích.

„Černá sv..ě si myslí k..va, že je v lese někde. Opice!“ zaznělo z tribuny. Utkání se hrálo kvůli koronavirovým opatřením bez diváků, na stadionu byl v průběhu zápasu přítomný omezený počet lidí.

Autor komentářů je zatím neznámý, slezský klub pracuje na identifikaci na základě videozáznamů. Baník se po vítězství 1:0 za rasistické výroky omluvil na svém twitteru.

„Baník Ostrava se omlouvá za výlev rasismu, který dnes zazněl v závěru utkání na adresu Jhona Mosquery. Odmítáme jakékoliv projevy xenofobie či rasismu. S vlastníkem stadionu řešíme identifikaci viníka na základě videozáznamů. Jhonu Mosquerovi i FC Slovanu Liberec
se omlouváme,“ uvedl klub.

V nedávné době řešila disciplinární komise Ligové fotbalové asociace rasismus na českých trávnících hned několikrát. V loňském roce dostaly za projevy svých příznivců pokuty například Sparta Praha, Mladá Boleslav nebo Olomouc.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme