Fotbalový reprezentant Antonín Barák řídil výhru Udine dvěma góly

Český reprezentant Antonín Barák dvěma góly zařídil fotbalistům Udine v italské lize výhru 4:0 nad Veronou. Gólovou přihrávku zaznamenal i druhý z Čechů v týmu Jakub Jankto. Barák potvrdil velmi dobrou formu a v posledních třech zápasech Serie A dal čtyři góly. Udine po čtvrté výhře za sebou poskočilo na osmou příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák (ilustrační foto)

Antonín Barák (ilustrační foto) | Foto: Gregorij Dukor | Zdroj: Reuters

Barák se poprvé prosadil ve 28. minutě, kdy mu ve vápně přiklepl míč hlavou spoluhráč, český záložník si míč zpracoval a z otočky otevřel skóre. Těsně před poločasem se podílel na další brance domácích. Vypálil z dálky, gólman jeho pokus jen vyrazil, následně chytil první dorážku, ale na druhý pokus Widmera už nestačil.

Barcelona v předvánočním El Clásicu porazila Real 3:0. Na hřišti soupeře vyhrála potřetí v řadě

Číst článek

V 68. minutě předvedla ofenziva Udine hezkou akci, při níž Lasagna efektně patičkou přistrčil míč Barákovi a ten poprvé v italské lize zaznamenal dva góly v jednom utkání. V sezoně si polepšil na šest zásahů. Následně ještě Jankto kolmicí vysunul Lasagnu a ten tvrdou střelou o břevno završil výhru.

Neapol otočila zápas se Sampdorií Janov z 1:2 na 3:2 a zvýšila náskok na prvním místě tabulky na čtyři body před druhým Juventusem Turín. Ten má ale večerní zápas s AS Řím k dobru. Neapol vede na Vánoce tabulku poprvé od sezony 1989/90, kdy získala poslední titul.

Dvoustá nula musí počkat. Petra Čecha překonal hlavou nejmenší hráč soupeře

Číst článek

Gólem se na výhře podílel i slovenský reprezentant Marek Hamšík, který se stal nejlepším střelcem Neapole v její historii. Už 116. brankou překonal dosavadní rekord legendárního Diega Maradony. Potřeboval na to 11 sezon a 478 zápasů. Maradona předchozí rekord vytvořil během sedmi sezon a 259 utkání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme