Bez Piquého, Agüera i trenéra. Barcelonu čeká v Lize mistrů jeden z nejdůležitějších letošních zápasů

Fotbalová Barcelona jde v této sezoně od porážky k porážce. Trápí ji zranění, odchod hvězdného Lionela Messiho do Paříže i finanční potíže. Jednou z posledních šancí španělského klubu zvrátit sezonu ve svůj prospěch je večerní utkání Ligy mistrů na trávníku Dynama Kyjev. Pokud Barcelona zvítězí, vrátí se do boje o postup do jarní části soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Kyjev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barcelonský záložník Riqui Puig

Barcelonský záložník Riqui Puig | Foto: Mutsu Kawamori | Zdroj: Reuters

Před dvěma týdny rozhodl o výhře Barcelony nad Dynamem 1:0 Gérard Piqué. V té době ale byla situace španělského celku v porovnání s tou aktuální zalitá sluncem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barcelona se v Lize mistrů utká s Dynamem Kyjev. Více si poslechněte v reportáži Františka Typovského

Stoper Piqué je zraněný, trenér Ronald Koeman už v klubu nepůsobí, a v nedělním ligovém utkání proti Alavésu přišel další šok – předsezonní posilu, útočníka Sergia Agüera minimálně na tři měsíce vyřadily problémy s dýcháním a srdcem.

„Byl to děsivý moment, ale naštěstí to dobře dopadlo. Se Sergiem jsem mluvil, odpočívá v nemocnici. Bude nám sice chybět, ale aspoň je v pořádku,“ ulevilo se dočasnému kouči Barcelony Sergimu Barjuánovi, který v Kyjevě pravděpodobně povede svůj tým naposledy.

Podle španělského webu Marca by měl prezident klubu Joan Laporta hned po závěrečném hvizdu odletět do Kataru k podpisu smlouvy s novým trenérem Xavim.

To vše katalánský klub řeší před utkáním, které v Kyjevě nutně potřebuje vyhrát, aby se vrátil do hry o postup do jarní části Ligy mistrů.

Trenér Koeman další selhání Barcelony neustál, klub ho po prohře s Vallecanem odvolal

Číst článek

„Hráči jsou zvyklí být pod tlakem. Musíme hrát sjednoceně a organizovaně. Barcelona by v každém utkání měla mířit za výhrou. Věřím, že hráči ukážou, co umí. Vítězství by nám dodalo hodně optimismu,“ věří kouč Barjuán v úspěch svých svěřenců, kteří jsou v tabulce skupiny E Ligy mistrů až třetí za Benfikou Lisabon a Bayernem Mnichov.

Proti Barceloně bude v úterý večer hrát ještě jeden faktor – počasí. Zatímco ve Španělsku u Středozemního moře atakují teploty 20 stupňů, na Ukrajině padají k bodu mrazu.

Těžší podmínky si uvědomuje i obránce Eric García: „Všichni víme, jak těžký to bude zápas. Letíme přes celou Evropu do chladného počasí. I přesto si myslím, že jsme na to připraveni po všech stránkách.“

Souboj Dynama Kyjev s Barcelonou začne dnes ve 21 hodin. Liga mistrů má kromě toho na programu dalších sedm utkání.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme