Překvapivá posila pro Barcelonu. Do Katalánska se vrací zkušený obránce Dani Alves

Fotbalová Barcelona minulý týden oznámila návrat slavného záložníka Xaviho, který se trápícího celku ujmul jako trenér. Na stadionu Nou Camp ale budou fanoušci vídat i další známou tvář, do klubu se totiž po pěti letech vrací pravý obránce Dani Alves. Osmatřicetiletý Brazilec byl společně s Xavim jedním ze strůjců posledních velkých barcelonských úspěchů, nyní v klubu podepsal půlroční smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský fotbalista Dani Alves

Brazilský fotbalista Dani Alves | Zdroj: Profimedia

Alves se stal první posilou, kterou si Xavi jako trenér Barcelony vytipoval k posílení kádru. K týmu Blaugranas se může připojit už příští, jelikož byl od předčasného konce v São Paulu volným hráčem. Do soutěžního zápasu ho ale klub může nominovat až v lednu.

Barcelona se kromě špatné formy a finančních problémů potýká i s některými zdravotními potížemi. Xavi tak zřejmě reagoval na nedávné zranění pravého obránce Sergiña Desta, jehož post by měl v budoucnu Alves zdvojit.

Zkušený obránce hrál v Barceloně mezi lety 2008 a 2016 a podílel se na patrně nejúspěšnějším období v historii klubu, kdy mimo jiné šestkrát vyhrál španělskou ligu a třikrát Ligu mistrů. V minulosti nastupoval i za Sevillu, Juventus a PSG.

Alves ve své kariéře nasbíral 43 trofejí, což z něj v tomto ohledu dělá nejúspěšnějšího fotbalistu historie. Poslední trofej oslavil v létě v Tokiu, kde s brazilskou reprezentací vyhrál olympijský turnaj.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme