Trenér Barcelony debakl v Lize mistrů neustál. Klub Setiéna odvolal, nástupce oznámí později

Od fotbalistů Barcelony byl tři dny po ostudném debaklu 2:8 ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov odvolán trenér Quique Setién. Podle prohlášení na internetových stránkách katalánského celku jde o první z mnoha chystaných změn v prvním týmu. Jméno nového kouč vedení oznámí v nejbližších dnech.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Quique Setién

Quique Setién | Zdroj: Reuters

Barcelona jméno Setiénova nástupce zatím neoznámila, pouze uvedla, že tak učiní v nejbližších dne a nový kouč se už bude podílet na přestavbě mužstva. Podle médií by se měl týmu ujmout Ronald Koeman, který jako hráč s klubem získal čtyři tituly a vyhrál Ligu mistrů. Poté v něm působil i jako asistent.

‚Nejsme na správné cestě.‘ Barcelonu čekají po debaklu změny, hvězda nabídla svůj odchod

Číst článek

Sedmapadesátiletý Koeman od ledna 2018 trénuje nizozemskou reprezentaci, kterou loni dovedl do finále Ligy národů a se svazem má smlouvu až do světového šampionátu v roce 2022. Mistr Evropy z roku 1988 koučoval také v Ajaxu Amsterodam, Benfice Lisabon, PSV Eindhoven, Feyenoordu, Southamptonu nebo Evertonu.

V Barceloně Koeman působil jako asistent v letech 1998 až 2000 pod vedením hlavního trenéra Louise van Gaala, který s katalánským celkem získal dva tituly.

Jednašedesátiletý Setién přišel do Barcelony v polovině ledna, kdy nahradil odvolaného Ernesta Valverdeho. Tým pod jeho vedením v lize obsadil druhé místo se ztrátou pěti bodů na Real Madrid. V domácím poháru vypadl ve čtvrtfinále a po vyřazení ve stejné fázi Ligy mistrů zakončil sezonu poprvé od roku 2008 bez trofeje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme