Barcelona žaluje Neymara, po své bývalé hvězdě požaduje minimálně 8,5 milionu eur

Přesun fotbalisty Neymara z Barcelony do PSG má dohru. Katalánský velkoklub zažaloval svého bývalého hráče a požaduje vrácení 8,5 milionu eur, které Brazilec dostal jako bonus za prodloužení smlouvy, plus úroky. Útočník se z kontraktu o několik měsíců později vykoupil a nyní už září v Paříži.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilec Neymar s novým dresem PSG

Brazilec Neymar s novým dresem PSG | Zdroj: Reuters

„Barcelona požaduje, aby hráč vrátil již zaplacený bonus za obnovení smlouvy, protože ji nedodržel. Klub zároveň žádá PSG, aby převzal zodpovědnost za zaplacení pohledávky v případě, že tak hráč nebude moc učinit,“ píše vedení katalánského klubu v prohlášení na webových stránkách.

Po hráči požaduje vrátit bonus 8,5 milionu euro a 10 procent úroků. Pokud klub se svým nárokem uspěje, Neymar (nebo PSG) bude muset zaplatit 9,3 milionu eur.

Žalobu podal bývalý Neymarův klub k soudu v Barceloně, zároveň ji předal španělské fotbalové federaci. Ta má informovat své francouzské kolegy a FIFA.

Barcelona podle prohlášení učinila právní kroky „na ochranu svých zájmů“ poté, co se 25letá fotbalová hvězda 222 miliony eur vykoupila ze smlouvy, aby se mohla přesunout do Francie. To vše jen pár měsíců poté, co na Camp No podepsala novou smlouvu do roku 2021.  

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme