Barcelona zůstává v přípravě pod novým koučem stoprocentní, poradila si i s Realem

Stoprocentně úspěšnou přípravu zatím mají fotbalisté Barcelony. Pod vedením nového trenéra Ernesta Valverdeho vyhráli všechny tři duely v rámci amerického International Champions Cupu. V nočních hodinách si poradili také proti rivalovi Realu Madrid.

Tento článek je více než rok starý.

Miami Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novým trenérem Barcelony byl jmenován Ernesto Valverde.

Novým trenérem Barcelony byl jmenován Ernesto Valverde. | Zdroj: Reuters

V přátelském El Clásicu měli Katalánci rychlý start. Po gólech Messiho a Rakitiće vedli už v sedmé minutě 2:0. Realu se ještě do poločasu podařilo zásluhou Kovačiće a Asencia vyrovnat. Rozhodující trefu obstaral ve druhé půli Gerard Piqué.

Madridu chyběl v utkání Cristiano Ronaldo, jemuž klub prodloužil dovolenou. V sestavě Barcelony naopak nechyběl Brazilec Neymar, o němž se často hovoří v souvislosti s rekordním přestupem za 222 miliónů eur do Paris St. Germain.

Barcelona zatím vyhrála všechny tři přípravné duely. Ve Spojených státech si poradila s Juventusem (2:1), Manchesterem United (1:0) a naposledy právě s Realem, který v rámci turnaje v Americe ani jednou nezvítězil.

Reportér španělské televize se snaží udělat stand-up před bouřícími fanoušky. | Zdroj: Jan Kaliba

„Porážka mi nevadí. Vždycky bolí, ale tohle je příprava, takže výsledek není hlavní. Důležité je, abychom byli připraveni 8. srpna,“ řekl kouč madridského celku Zinedine Zidane směrem k evropskému Superpoháru, o který se jeho svěřenci utkají s Manchesterem United.

Real před startem ligy čekají ještě dva duely s Barcelonou, které se odehrají v rámci španělského Superpoháru. V přípravě se proti sobě odvěcí rivalové střetli prvně po 26 letech.

Michal Sobotka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme