Basilej s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým postoupila do vyřazovací fáze Ligy mistrů

Fotbalisté Basileje, za kterou nastupuje i dvojice Čechů Tomáš Vaclík s Markem Suchým, dokázali postoupit do jarní části Ligy mistrů díky výhře 2:0 nad Benficou Lisabon. Jejich konkurent CSKA prohrál na hřišti Manchesteru United 1:2 a zůstává tak na třetím místě skupiny A zajišťující účast v play off Evropské ligy.

Lisabon Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Basileje při zápase proti Benfice Lisabon

Fotbalisté Basileje při zápase proti Benfice Lisabon | Zdroj: Reuters

Basilej šla za postupem od začátku, kdy se už v šesté minutě trefil Mohamed Elyounoussi. Tomu po skvělém sprintu na pravém křídle přihrával Michael Lang.

Druhou trefu zaznamenala opět Basilej, když hlavou dorážel 65. minutě míč po standartní situaci Dimitri Obrelin. Švýcarský celek tak slaví výhru 2:0 a postup do jarní části Ligy mistrů.

Naopak jeho konkurent v boji o postup moskevské CSKA podlehl Manchesteru United na jeho hřišti 1:2, i přesto, že vedl po prvním poločase 1:0.

V dalších skupinách Anderlecht porazil Celtic a Bayern Mnichov v souboji velkoklubů Paris Saint-Germain. AS Řím, za který opět nenastoupil Patrik Schick, zvítězil nad Karabachem a londýnská Chelsea remizovala s Atleticem Madrid.

Jak Barcelona, tak Řím si poradily v zápasech proti outsiderům. Římský celek porazil Olympiacos a klub z katalánské metropole Sporting.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme