Basilej si prohrou s CSKA zkomplikovala postup, jistotu mají PSG a Bayern

PSG a Bayern Mnichov se staly prvními postupujícími týmy do jarní fáze Ligy mistrů. Basilej s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým prohrála doma s CSKA a o druhé místo bude ještě bojovat.

Basilej Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Layvin Kurzawa vstřelil tři góly PSG proti Anderlechtu

Layvin Kurzawa vstřelil tři góly PSG proti Anderlechtu | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Basilej s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým v obraně po poločase vedla nad CSKA Moskva 1:0. V tu chvíli to byl postupový výsledek, jenže švýcarští mistři po poločase vedení ztratili. Vaclíka po změně stran překonali Dzagojev a Wernbloom, rozhodující branka padla po nešťastném zákroku Suchého. 

Po vítězství 2:1 se CSKA vrátilo do hry o postup, jasno ve skupině A nemá ani první Machester United, přestože porazil Benfiku 2:0. „Rudí ďáblové“ doma v Lize mistrů neprohráli už dvacátý zápas za sebou.

Zato ve skupině B je jasno. Fotbalisté PSG dál v soutěži pálí, aniž by inkasovali, naopak Anderlecht ne a ne vstřelit gól. Nepovedlo se mu to ani v Parku princů, kde prohrál 0:5. Čistý hattrick dal po změně stran krajní obránce Layvin Kurzawa.

Ze druhého místa postupuje do osmifinále Bayern Mnichov, který i bez zraněného Roberta Lewandowského zvítězil na Celticu 2:1.

Neapol na zápas Ligy mistrů zakázala fanouškům pásky, používali je jako zbraně

Číst článek

Vítězný gól souboje o vedení ve skupině C padl už po čtyřiceti sekundách. Útočník AS Řím Stephan El Shaarawy prostřelil Courtoise v brance Chelsea a posla domácí do vedení. Sám ho pak ve 36. minutě zdvojnásobil.

Na konečných 3:0 zvýšil po hodině hry Perotti a AS Řím má s osmi body o bod víc než „Blues.“ Na třetím místě je se čtyřbodovým odstupem Atlético, protože nedokázalo vyhrát ani čtvrtý zápas v letošním ročníku, s Karabachem doma pouze remizovalo 1:1.

Nerozhodně skončila i obě utkání skupiny D. Zápas Olympiakosu s Barcelonou skončil bez branek. Katalánci v základní skupině neskórovali poprvé od roku 2012, přesto mají na prvním místě 10 bodů.

Druhý je se sedmi body Juventus, který remizoval v Lisabonu se Sportingem 1:1.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme