Odmítl se oholit a v basketbalové Eurolize končí. Rozhodčí Barth nedostal nominaci na příští ročník

Německý basketbalový rozhodčí Benjamin Barth, který v minulé sezoně Evropské ligy přestal být nasazován do zápasů, protože si odmítl oholit plnovous, už si v prestižní soutěži nezapíská. Listu Frankfurter Allgemeine Zeitung řekl, že se nedostal mezi nominované sudí pro další ročník.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý basketbalový rozhodčí Benjamin Barth

Německý basketbalový rozhodčí Benjamin Barth | Zdroj: Reuters

„Je to tak, nedostal jsem žádnou pozvánku. Ostatním sudím byly zaslány potřebné dokumenty, já jsem nic neobdržel,“ řekl Barth.

NBA po čtyřech letech znovu vládnou basketbalisté Golden State, sérii rozhodli na palubovce soupeře

Číst článek

Rozhodnutí ho ale nepřekvapilo. „To bylo jasné a sám bych se rozhodl stejně. Samozřejmě mým snem vždycky bylo pískat Euroligu, ale po tom, co se stalo, už by se nedalo v neutrální práci rozhodčího pokračovat,“ uvedl Barth.

Třiačtyřicetiletý sudí má Evropskou ligu za uzavřenou kapitolu a bude se věnovat pískání německé nejvyšší soutěže, v níž řídil přes 500 zápasů.

Barth si v květnu posteskl, že přestal dostávat šanci v Evropské lize, protože se odmítl oholit. Šéf rozhodčích Richard Stokes mu prý řekl, že hlavní trenéři a sportovní ředitelé nemají vousy rádi a stěžovali by si na to.

Podle Bartha se mnoho ostatních rozhodčích rozhodlo mlčet a požadavkům Richarda Stokese vyhovět. 

„Jen to dokazuje jak velký je mezi mými kolegy strach z toho, že by riskovali svou ekonomickou existenci. Ale jsem si jistý, že zveřejnění tohoto příběhu k něčemu bylo. Tento problém se dostal na veřejnost a je tu šance, že další případné diskriminaci půjde vyhnout,“ podotkl Němec.

Vedení Euroligy se po skandálu sudímu soukromě i veřejně omluvilo, čtyřiapadesátiletý Stokes ale přesto zůstal na na postu šéfa rozhodčích.

ČTK, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme