Bayern vykročil k titulu. O vítězství ve šlágru na hřišti Dortmundu rozhodl Kimmichův chytrý lob

Fotbalisté Bayernu Mnichov nezaváhali ani ve třetím zápase po restartu německé ligy po koronavirové pauze a ve šlágru 28. kola zvítězili na hřišti druhého Dortmundu 1:0. Obhájci titulu, kteří útočí na osmou trofej v řadě, zvýšili šest kol před koncem sezony v čele tabulky náskok před svými rivaly na sedm bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Dortmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Bayernu se radují z gólu v ligovém zápase s Mohučí

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z gólu | Foto: MICHAEL DALDER | Zdroj: Reuters

Bayern poslal do vedení dvě minuty před koncem prvního poločasu Joshua Kimmich, jenž z hranice vápna chladnokrevně přeloboval vybíhajícího brankáře.

Pětadvacetiletý obránce či záložník navázal na svou střeleckou formu, kterou měl před pauzou způsobenou pandemií koronaviru. V posledních šesti soutěžních zápasech dal třetí gól.

Další branka už nepadla a bavorský velkoklub tak připravil Dortmundu první domácí porážku v sezoně. Poprvé po 38 zápasech na svém stadionu navíc Borussia neskórovala.

Předposlední Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiesem uhrály bezbrankovou remízu s Mönchengladbachem a po sedmi zápasech na domácím hřišti bodovaly. Na barážovou šestnáctou příčku, kterou drží Düsseldorf, ztrácejí dva body.

Mönchengladbach se posunul o skóre na čtvrté místo, znamenající postup do Ligy mistrů, před Leverkusen. Ten po sérii tří výher utrpěl debakl 1:4 od šestého Wolfsburgu.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Dortmund - Bayern Mnichov 0:1 (43. Kimmich), Brémy - Mönchengladbach 0:0, Eintracht Frankfurt - Freiburg 3:3 (35. Silva, 79. Kamada, 82. Chandler - 28. Grifo, 67. Petersen, 69. Holer), Leverkusen - Wolfsburg 1:4 (85. Baumgartlinger - 43. a 75. Pongračič, 64. Arnold, 68. Steffen).

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme