Bayern Mnichov se vyrovnal Barceloně, německý gigant ovládl mistrovství světa klubů

Fotbalisté Bayernu Mnichov podle předpokladů vyhráli mistrovství světa klubů. Bavorský gigant ve finále v katarském Rajjánu porazil mexický tým Tigres 1:0 a získal šestou trofej v jedné sezoně, čímž vyrovnal rekord Barcelony z roku 2009.

Tento článek je více než rok starý.

Rajján (Katar) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bayern na turnaji kontinentálních šampionů, který byl kvůli koronaviru a nabitému programu přeložen z prosince, triumfoval podruhé a poprvé od roku 2013. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka už loni ovládli Ligu mistrů, německou ligu, domácí pohár i Superpohár a evropský Superpohár.

Bayern končí v Německém poháru. Co se nepovedlo největším týmům světa, dokázal druholigový Kiel

Číst článek

Mnichované před finále přišli o dva důležité hráče. Ofenzivního záložníka Thomase Müllera vyřadil pozitivní test na koronavirus a obránce Jérome Boateng odletěl do Německa kvůli úmrtí bývalé přítelkyně.

Za Bayern před zhruba 12 tisíci diváky poprvé skóroval v 18. minutě Joshua Kimmich, ale gól nebyl uznán kvůli ofsajdu tečujícího Roberta Lewandowského. Jeho spoluhráč Leroy Sané za čtvrt hodiny napálil břevno.

Také druhý zásah německého favorita po Pavardově dorážce původně neplatil kvůli Lewandowského ofsajdu. Hlavní sudí ale po kontrole videorozhodčího původní verdikt změnil a gól francouzského obránce uznal.

Bayern nejtěsnější vedení bez problémů udržel. Pojistku nepřidal Corentin Tolisso, který trefil tyčku po zásahu Nahuela Guzmána. Branku gólmana Tigres poté ještě přestřelil další náhradník Eric Maxim Choupo-Moting.

Na klubovém MS od roku 2012, kdy triumfovali brazilští Corinthians, dál dominují evropské celky. Turnaj měl vítěze ze starého kontinentu ve 13 z posledních 14 vydání. Historicky nejúspěšnějším týmem klubového šampionátu je Real Madrid se čtyřmi trofejemi.

Drama o bronz

Třetí místo v Kataru obsadil egyptský tým Al Ahlí. Afričtí šampioni zdolali brazilské Palmeiras v penaltovém rozstřelu 3:2, po 90 minutách zápas v Rajjánu skončil bez branek.

Vyrovnaný souboj o bronz v normální hrací době moc šancí nenabídl, branka Al Ahlí z 66. minuty neplatila kvůli postavení mimo hru. V rozstřelu selhali čtyři exekutoři za sebou.

Hrdinou se stal brankář Mohamed Šanáví, jenž nejprve vychytal Roniho a v rozhodující páté sérii i zkušeného kapitána Palmeiras Felipeho Mela. Egyptské mužstvo vyrovnalo svůj nejlepší výsledek na MS klubů, třetí skončilo také v roce 2006.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme