Lidé nám vytvořili skvělou atmosféru, pochvalovali si Perušič se Schweinerem po triumfu v Praze

Byli nasazenými jedničkami a roli favoritů také potvrdili. Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner vyhráli dvouhvězdičkový turnaj Světového okruhu v Praze. Ve finále si poradili s německou dvojicí Bergmann-Harms ve třech setech a přiblížili se vysněné účasti na World Tour Finals. Už s medailemi na krku poskytli čeští reprezentatni rozhovor pro Radiožurnál.

Rozhovor Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem | Foto: Václav Kohelka

Gratuluji k vítězství. V jaké jste byli v pohodě, jak se vám hrálo?
Ondřej Perušič: Hrálo se nám skvěle, přišlo navzdory počasí spoustu lidí. Ti vytvořili úžasnou atmosféru, která nás hnala dopředu. V prvním setu se nám povedlo získat několik rozdílových bodů a nakonec ho vyhrát relativně přesvědčivě, nicméně Němci ve druhém setu ukázali svou sílu. Dobře podávali, výborně ztrátovali, my jsme je nemohli ubránit a pak jsme nevyužili šance, které jsme měli na srovnání. Do tiebreaku jsme ale nastoupili velmi dobře, dostali je trochu víc pod tlak a na konci vybojovali vítězství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s beachvolejbalisty Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem

Jak cenné je vítězství tady na Prague Open?
David Schweiner: Vždycky je těžší obhajovat tu pozici jedniček a favoritů. My v této pozici mockrát nejsme, bylo to pro nás trochu nové. Věděli jsme, že papírově jsme lepší než většina týmů, nicméně herně týmy v posledních sezonách ukazují, že dokážou porážet i ty nejlepší. Takže jsme věděli, že se musíme soustředit hlavně na svůj výkon a věřit v to, že když předvedeme dobrý výkon, můžeme porazit všechny.

Davide, na mistrovství Evropy ve Vídni jste chválil tamní písek, jak se Vám hraje tady v Praze?
DS: Tady to bylo ještě lepší, protože bylo lepší počasí, krásných 20 stupňů a pod mrakem. Za nás určitě lepší než 30 a sluníčko.

Jak budete slavit vítězství?
OP: Nějakou dobrou večeří. Přeci jen sezona pořád pokračuje, takže z toho nebudou rozhodně žádné orgie. Navíc jsme po turnaji tak unavení, že to z naší strany nebude žádná divočina. Bude to spíše důstojná oslava a nějaké větší porušení diety nebo večerky bude na pořadu dne až po konci sezony.

DS: Většinou k „Perunovi“ nemám co dodat a i tentokrát souhlasím.

Máte spočítáno, jak vám toto vítězství pomůže v případné kvalifikaci na World Tour Finals?

OP: Já si myslím, že by to stačit mělo. Už jsme nějaké propočty dělali a vypadá to, že bychom se ve všech možných scénářích měli dostat, ať už se ta kritéria nastaví jakkoliv. Nicméně stoprocentní jistotu budeme mít až po tom, co se zveřejní startovka.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme