Belgie - Rusko 3:0. Jeden z favoritů vstoupil do turnaje skvěle, dvakrát se trefil Lukaku

Fotbalisté Belgie úspěšně zahájili mistrovství Evropy a v Petrohradě porazili domácí Rusko 3:0. O vítězství favorita rozhodli už v prvním poločase Romelu Lukaku a střídající Thomas Meunier, v závěru utkání skupiny B se kanonýr Lukaku trefil podruhé.

sledovali jsme online Petrohrad (Aktualizováno: 22:45 12. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bod za remízu nakonec s Českem nakonec Belgii vystřelil kanonýr Romelu Lukaku.

Bod za remízu nakonec s Českem nakonec Belgii vystřelil kanonýr Romelu Lukaku. | Zdroj: Reuters

Lídři žebříčku FIFA neprohráli ani osmý vzájemný zápas. Rusové na Euru nezvítězili pošesté za sebou od triumfu 4:1 nad českou reprezentací v roce 2012.

ONLINE: Belgie - Rusko 3:0

Číst článek

Belgičané v dalším utkání skupiny hrají ve čtvrtek s Dánskem v Kodani. Rusové o den dříve hostí opět v Petrohradu nováčka mistrovství Evropy Finsko, který překvapivě zdolal Dány 1:0.

Belgie hned z první šance v 10. minutě otevřela skóre. Lukaku v ofsajdovém postavení využil Semjonovovu teč a prosadil se pohotovou přízemní střelou. Při oslavě zakřičel do kamery vzkaz „Chrisi, mám tě rád“, určený dánskému spoluhráči z Interu Milán Eriksenovi, který zkolaboval v utkání s Finskem.

Během zápasu na Euru zkolaboval Dán Eriksen, do nemocnice byl převezen stabilizovaný. Utkání vyhrálo Finsko

Číst článek

Rusové se ale z inkasovaného gólu rychle oklepali a favorita na chvíli zatlačili. Mário Fernandes mohl vyrovnat, ale z rohu hlavičkoval jen doprostřed branky na připraveného Courtoise.

Hosté ve 34. minutě po další velké chybě soupeře zvýšili. Thorgan Hazard poslal míč do šestnáctky, brankář Šunin ho vyrazil jen k Meunierovi a čerstvý náhradník z dorážky nezaváhal. Pravý bek Dortmundu jako první střídající hráč v dějinách mistrovství Evropy skóroval v úvodní půli.

Bronzoví medailisté z posledního světového šampionátu, kterým chyběl zraněný klíčový záložník De Bruyne, si po změně stran dlouho především kontrolovali náskok. Do větších příležitostí se ale nedostávali ani Rusové.

Až v 88. minutě Meunier vyslal do úniku Lukakua a ten využil i svoji druhou velkou možnost. Historicky nejlepší střelec „Rudých ďáblů“ si polepšil na 62. reprezentačních gólů. Belgičané protáhli sérii bez porážky na deset utkání, Rusko porazili potřetí za sebou a pokaždé při tom dali minimálně tři branky.

Skupina B (Petrohrad):

Belgie - Rusko 3:0 (2:0)
Branky: 10. a 88. Lukaku, 34. Meunier. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián Devís, Del Palomar - Hernández (video, všichni Šp.). Bez karet. Diváci: 26.264.
Sestavy:
Belgie: Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen (77. Vermaelen) - Castagne (27. Meunier), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard - Mertens (72. E. Hazard), Lukaku, Carrasco (77. Praet). Trenér: Martínez.
Rusko: Šunin - Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Žirkov (43. Karavajev) - Ozdojev, Barinov (46. Divějev) - Zobnin (63. Muchin), Golovin, Kuzjajev (30. Čeryšev, 63. Mirančuk) - Dzjuba. Trenér: Čerčesov.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme