‚Trpaslíci na zahrádku, antisemitismus, primitivismus.‘ Souboj Sparty v Liberci má dohru ve slovní přestřelce

Dvě červené karty pro liberecké fotbalisty v rozmezí dvou minut, nesprávně odmávaný ofsajd v jasné šanci hostí, vzájemné urážky hráčů a trenérů. To všechno nabídl zápas mezi Slovanem a Spartou. K vyprodanému zápasu se vyjadřují obě strany ještě dlouho po jeho skončení.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký kapitán Vladimír Coufal v souboji během zápasu se Spartou

Liberecký kapitán Vladimír Coufal v souboji během zápasu se Spartou | Zdroj: ČTK

Bohatší budou Liberečtí o jediný bod, ale po zápase s vyprodaným stadionem slavili, jako by slavného soupeře skolili a obrali ho o všechno. Vyrovnávací gól na 1:1 Slovan vstřelil ve chvíli, kdy už na hřišti nebyli dva jeho vyloučení hráči.

„Nevím, co se s námi stalo, jak je to možné. Nevypracovali jsme si žádnou vyloženou šanci a omluvitelné to určitě není,“ marně hledal logické vysvětlení střelec první branky zápasu, sparťan Martin Frýdek.

Zemřel Rudolf Baťa. Bývalému hokejovému rozhodčímu a fotbalovému funkcionáři bylo 89 let

Číst článek

Pražané měli vydlážděnou cestu ke třem bodům, protože sudí krátce po sobě vyloučil domácí obránce Kúdelu s Kerbrem. I když především druhá žlutá karta pro prvního jmenovaného odstartovala vlnu emocí.

„Ať se na mě zlobí kdo chce, ale tohle mi přišlo trošku divný. Zvlášť, když jsem mu nic neřekl, nebyl jsem sprostý ani jsem neřekl žádnou urážku. Mám čisté svědomí, nemyslím si, že bych nějak vyhrožoval. Prostě jsem doběhl a prý na popud pomezního jsem dostal kartu. Sám jsme na to koukal,“ říká Ondřej Kúdela.

"Co to pískáš, to nebyl faul"

Sudí Miroslav Zelinka po zápase odmítl mluvit přímo s novináři, do zápisu o utkání ale napsal, že domácí obránce řekl doslova „Co to pískáš, to nebyl faul." A je pravda, že často přitom padají i mnohem ostřejší slova.

„Nevím. Ben Chaim tady nadává. Říká, že si naše hráče koupí jako trpaslíky na zahradu a my hrajeme v devíti. Vím, že to rozhodčí mají taky složité, ale myslím, že to bylo necitlivé, ale naštěstí jsme to zvládli, je to pryč,“ vysvětluje trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

I Sparta se může cítit poškozena. Gól Ondřeje Zahustela zřejmě platit měl, ale rozhodčí ho pro údajný ofsajd neuznal, v mnoha ohledech výjimečné utkání tak skončilo nerozhodně, ale ve vyjádřeních týmů se stále dohrává. Proti výrokům Jindřicha Trpišovského se totiž ohradila Sparta.

Ředitel komunikace letenského klubu Ondřej Kasík na twitteru napsal, že kapitán Liberce Coufal vulgárně napadal sparťana Ben Chaima s narážkou na jeho izraelský původ a označil jeho chování za „neakceptovatelný primitivismus“.

Do přestřelky se zapojil i jindy klidný kouč Sparty Andrea Stramaccioni. „Takový osobní útok od trenéra soupeře směrem k mému hráči je neakceptovatelný,“ řekl pro web Sparty „Ben Chaim čelil celých devadesát minut vulgaritám od hráčů Slovanu, včetně urážek směřujících k jeho židovskému původu. To je samozřejmě hodně závažné.“

„Tal byl po zápase stejně jako my nespokojený s výsledkem zápasu, ale neřekl to, co tvrdí trenér Slovanu. Pokud budeme do médií vyprávět všechno, co jsme slyšeli od hráčů Liberce, strávíme tím týden,“ dodal.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme