Sparťanský útočník Tetteh bude hostovat v Malatyasporu. Turci mají opci na přestup

Fotbalovou Spartu opouští útočník Benjamin Tetteh. Třiadvacetiletý ghanský hráč bude v této sezoně hostovat v tureckém Malatyasporu, který má opci na jeho přestup. Sparta to oznámila na svém webu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benjamin Tetteh během zápasu proti Slavii.

Benjamin Tetteh během zápasu proti Slavii. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Tetteh přišel na Letnou předloni z Bohemians 1905 a podepsal smlouvu na čtyři roky. Po slibném začátku šly jeho výkony dolů, v minulé sezoně dostával v útoku přednost Libor Kozák.

Ve sparťanském dresu odehrál Tetteh 65 ligových zápasů, v nichž dal 18 gólů. V české nejvyšší soutěži má celkovou bilanci 98 utkání a 21 branek.

Malatyaspor podle informací deníku Sport zaplatí za Tettehovo hostování 20 milionů korun. V případě přestupu by za něj Sparta obdržela ještě 105 milionů korun.

V uplynulém ročníku turecké ligy skončil Malatyaspor mezi 18 týmy šestnáctý, ale díky uzavření soutěže v sezoně poznamenané koronavirem nesestoupil.

🔄 Benjamin Tetteh odehraje sezonu 2020/2021 na hostování v Malatyasporu! Turecký klub má zároveň opci na definitivní přestup ghanského útočníka!

👋 Benji, ať ti to tam v Turecku padá! #acsparta

bit.ly/3bBMj4L

15:45 – 05. 09. 2020

12 167

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme