Sparta se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro Tetteha. Chce ho pro zápas v Plzni

Fotbalová Sparta se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro útočníka Benjamina Tetteha, který hráč dostal od disciplinární komise za vyloučení v nedělním derby se Slavií (0:3). Letenský klub o tom informoval na svém twitteru a nyní čeká na verdikt odvolací komise.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benjamin Tetteh slaví gól v derby

Sparťanský útočník Benjamin Tetteh | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Polovinu z trestu si už Tetteh odpykal ve středečním utkání domácího poháru v Jihlavě. Sparta nyní usiluje o to, aby dvaadvacetiletý ghanský útočník mohl nastoupit v nedělním šlágru 11. kola první ligy v Plzni.

Komise plivnutí neprokázala. Sparťan Tetteh přesto dostal trest na dvě soutěžní utkání

Číst článek

Opakovat by se mohla situace z loňského října. Tehdy se Olomouc odvolala proti trestu pro Šimona Faltu, který ve čtvrtek dostal od disciplinární komise distanc na jeden zápas za vyloučení proti Liberci.

Odvolací komise případ nestihla projednat, takže účinnost trestu odložila a Falta mohl v sobotu nastoupit, paradoxně proti Spartě. Odvolací komise nakonec v dalším týdnu jednozápasový trest pro olomouckého záložníka potvrdila a Falta vynechal následující duel se Zlínem.

Disciplinárka Tettehovi zastavila činnost za faul na slávistu Davida Hovorku, za který dostal v 82. minutě od rozhodčího Miroslava Zelinky rovnou červenou kartu. Údajné plivnutí ghanského hráče na kapitána soupeře Tomáše Součka nebylo prokázáno.

Benjamin Tetteh a Sparta se odvolávají proti dvouzápasovému trestu, který sparťanskému útočníkovi ve čtvrtek udělila Disciplinární komise LFA za vyloučení v derby. #acsparta

13:01 – 27. 09. 2019

1 50

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme