Bilbao a Dublin přišly o Euro, nemohly garantovat přítomnost diváků. Nahradí je Sevilla a Petrohrad

Bilbao a Dublin přišly o pořádání zápasů letního fotbalového mistrovství Evropy, protože nemohly vzhledem ke koronavirové situaci garantovat přítomnost diváků na tribunách. Evropská fotbalová unie UEFA po pátečním zasedání výkonného výboru oznámila, že Bilbao nahradí Sevilla a dublinské duely převezmou Petrohrad a Londýn.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Sevilly je připraven na utkání se Slavií

Stadion v Seville | Zdroj: Reuters

Bilbao a Dublin měly hostit po třech zápasech základní skupiny E, v níž hrají Španělsko, Švédsko, Polsko a Slovensko, a také každý jedno z osmifinálových utkání. Sevilla je mezi pořadatelskými městy odloženého Eura nováčkem a bude hostit všechny čtyři duely původně plánované do Bilbaa.

Petrohrad, který už měl schválenou organizaci tří duelů skupiny B a jednoho čtvrtfinále, převezme tři dublinské zápasy ze základní skupiny.

Zelenou střídá bílá. Čeští fotbalisté mají nové dresy, představí se v nich už na letním Euru

Číst článek

Londýn byl už před změnami nejvytíženějším městem mistrovství Evropy a ke třem duelům „české“ skupiny D, plánovanému osmifinále, oběma semifinále a finále si přibere i osmifinále z Dublinu.

Výkonný výbor UEFA také jednal o Mnichovu, třetím z původních dvanácti měst, které nemohlo unii do stanoveného termínu zaručit fanoušky v hledišti. Bavorská metropole nicméně o celkem čtyři zápasy nepřišla, neboť na červen počítají tamní úřady se zlepšením koronavirové situace a minimálně 14 500 diváky v Allianz Areně.

Dalšími pořadateli turnaje, který se loni nekonal kvůli pandemii koronaviru, jsou Glasgow, Řím, Baku, Budapešť, Bukurešť, Kodaň a Amsterdam. Všechna tato města už dříve přislíbila, že během turnaje alespoň zčásti stadiony zaplní.

Česká reprezentace odehraje první dva zápasy v základní skupině D proti Skotsku a Chorvatsku 14. a 18. června v glasgowském Hampden Parku a 22. června se střetne s Anglií v londýnském Wembley.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme