Finále jihoamerického Poháru osvoboditelů bylo odloženo. Fanoušci River Plate napadli autobus Bocy

Odveta finále Poháru osvoboditelů mezi argentinskými rivaly z Buenos Aires byla z původního sobtního termínu přeložena na neděli poté, co autobus s fotbalisty Bocy Juniors napadli fanoušci River Plate. Podle tamních médií bylo několik hráčů Bocy zraněno a po útoku slzným plynem zvracelo.

Tento článek je více než rok starý.

Video Buenos Aires (Aktualizováno: 23:41 24. 11. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlos Tevez (vpravo) během posledního zápasu za Boca Juniors

River Plate vs. Boca Juniors (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

První finále skončilo před dvěma týdny remízou 2:2 a odveta na stadionu Monumental měla nabídnout strhující podívanou o prestižní trofej. Jenže při příjezdu hostujícího týmu na stadion napadli fanoušci River Plate autobus kameny, které rozbily okna. Po zásahu policie se slzný plyn dostal dovnitř.

Představitelé klubu Boca Juniors řekli, že zraněno bylo šest hráčů a dva vážněji. Kapitán Pablo Pérez byl v nemocnici s řeznými ranami a údajně má sklo v oku, bez újmy nevyvázl ani hvězdný útočník Carlos Tévez.

Boca proto požádala o odložení zápasu. Nejprve byl dvakrát posunut začátek a poté byl přeci jen po dohodě obou klubů, FIFA a jihoamerické fotbalové asociace přesunut na neděli.

Na stadion budou moci jen fanoušci River Plate a očekává se jich 66 tisíc, hosté mají z bezpečnostních důvodů zákaz. Toto pravidlo mezi odvěkými soupeři platí už od roku 2013.

jgr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme