Slavia v EL porazila Maccabi Tel Aviv, Zlín remizoval s Šerifem Tiraspol a Plzeň podlehla FCSB

Všechny tři české týmy vkročily ve čtvrtek večer do základní skupiny Evropské ligy. Slavia doma porazila 1:0 Maccabi Tel Aviv. Zlín, který hrál v Olomouci, se Šerifem Tiraspol remizoval 0:0 a Viktoria Plzeň podlehla v Bukurešti FCSB 0:3.

Praha, Olomouc, Bukurešť (Aktualizováno: 22:57 14. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráč Slavie Praha Tomáš Souček

Hráč Slavie Praha Tomáš Souček | Zdroj: ČTK

Slavia byla prvních 15 minut aktivnějším týmem a dokázala toho využit. Po skvělé práci Jana Sýkory ve středu pole byl jeho první centr sražen k domácímu obránci Eduardu Sobolovi. Ten míč nasměroval na nabíhajícího Tomáše Necida, který se trefil přesně hlavou.

Ve velké šanci se ocitl i Tomáš Souček. Ten získal míč od Miroslava Stocha, ale jeho přímý pokus vychytal brankář hostí Rajkovič.

V 52. minutě se po pasu od Součka dostal do gólové příležitosti Jaromír Zmrhal, který mířil k bližší tyči a netrefil se jenom o pár centimetrů.

I hosté měli velkou šanci, a to v 60. minutě. Po rohovém kopu málem vyrovnal Kjartansson. Deli však jeho střelu vykopl těsně před slávistickou brankou. Na druhé straně se do sítě dokázal trefit Necid, ale jeho gól nebyl uznán pro ofsajd.

Slavia tak po gólu Necida vyhrála první letošní zápas Evropské ligy, když v Edenu porazila Maccabi Tel Aviv 1:0.

„Pro mě je důležitý gól na chycení, takže jsem rád, že to mám takhle za sebou. Věřím, že ty góly budou přibývat a budou přibývat vítězství. Evropská liga se tady dlouho nehrála, tak jsem rád, že jsme to takhle zvládli, máme tři body a jede se dál,“ řekl po zápase Radiožurnálu střelec Necid.

Na začátku utkání Zlína proti Šerifu Tiraspol měl navrch moldavský celek, kdy se do jeho největší šance dostal Jairo De Silva. Domácí zachránil skvělý zákrok brankáře Stanislava Dostála.

Zlínští postupně vyrovnali hru a na konci poločasu měl velkou příležitost kapitán Lukáš Železník. Ten ovšem přestřelil branku.

V 70. minutě si skvěle našel Mehanovič před brankou soupeře Vukadinoviče, který mohl domácí poslat do vedení. Jeho střelu vybral brankář hostí Mikulič.

Nikdo další se také nedokázal prosadit, tak si Zlín se Šerifem Tiraspol rozdělily body za bezbrankovou remízu 0:0.

Další plzeňská prohra s FCSB

Možnost vstřelit branku měl v 19. minutě zápasu Plzně proti FCSB Milan Petržela. Po průniku Patrika Hrošovského středem hřiště se dostal plzeňský záložník sám před brankářem domácích. Jeho rána nad něj se však odrazila od břevna zpátky do hřiště.

Následně byla nařízena penalta proti Viktorii, i přestože Hájek při skluzu obral o míč čistě domácího Budesca. Sám faulovaný pokutový kop proměnil, když se trefil do levé části brány, zatímco brankář Bolek zůstal na středu.

Druhou branku domácích přidal těsně před koncem prvního poločasu opět Budescu, když přehodil vybíhajícího Hrušku.​

Ve druhé půli se prosadil v 72. minutě z přímého kopu hráč bukurešťského celku Denis Alibec. Trefil se přímo ke vzdálenější tyči.

Plzenští se na žádnou odpověď nezmohli, a tak s FCSB prohráli 3:0. Rumunskému týmu podlehli znovu v této pohárové sezoně, kdy byl nad jejich síly i ve třetím kole předkole Ligy mistrů.

bor, nyc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme