Fotbalisté Bohemians 1905 nemají trenéra. Vedení odvolalo Haška kvůli neuspokojivým výsledkům

U fotbalistů Bohemians 1905 po dvou a půl letech skončil trenér Martin Hašek. Vedení pražského klubu bývalého českého reprezentanta odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům. Nový kouč bude představen v příštích dnech.

Praha (Aktualizováno: 11:44 8. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U fotbalistů Bohemians 1905 po dvou a půl letech skončil trenér Martin Hašek

U fotbalistů Bohemians 1905 po dvou a půl letech skončil trenér Martin Hašek | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Bohemians ve 12 kolech prvoligové sezony získali 12 bodů a patří jim 11. místo v tabulce. „Klokani“ se trápili především na hřištích soupeřů, kde ze sedmi zápasů nejvyšší soutěže uhráli jen bod za remízu 0:0 v Karviné. Vršovický tým také minulý týden vypadl ve 3. kole domácího poháru MOL Cupu po venkovní porážce 1:2 s třetiligovým Chlumcem nad Cidlinou.

Představitelé Bohemians o Haškovi jednali na pondělní mimořádné schůzce. „Vedení klubu je nespokojeno s bodovým ziskem v aktuální fázi sezony. Za neúspěch musíme považovat také vyřazení z MOL Cupu s třetiligovým Chlumcem,“ uvedl ředitel Bohemians Darek Jakubowicz na klubovém webu.

TRENÉR ODVOLÁN | Martin Hašek již není hlavním trenérem Klokanů!

Více informací na VĎ: bohemians.cz/clanek/21600/m…

10:58 – 08. 10. 2019

9 35

„Na druhou stranu Martinovi patří také velké díky za práci, kterou v Bohemce odvedl,“ dodal Jakubowicz.

‚Tendenční řízení v neprospěch Bohemians.‘ Klokani podali protest proti výkonu sudího Ginzela

Číst článek

Hašek, jenž v pátek oslaví 50. narozeniny, v dubnu 2017 na lavičce Bohemians nahradil Miroslava Koubka. První sezonu v Ďolíčku někdejší záložník zakončil na 13. pozici, o rok později pražské mužstvo dovedl v lize k nečekanému sedmému místu. V minulém ročníku „Klokani“ po nadstavbě skončili třináctí a těsně se vyhnuli baráži o udržení mezi elitou.

Bývalý kouč Sparty, Pardubic či Vlašimi Hašek je třetím odvolaným trenérem v aktuální ligové sezoně. V pondělí ve Zlíně skončil Josef Csaplár, po 10. kole v Opavě dostal výpověď Ivan Kopecký, kterého dočasně nahradili Josef Dvorník s Aloisem Grussmannem.

Místo Šustra Machálek

Fotbalisté Brna mají v druhé lize nového trenéra. Mužstvo jednoho z favoritů soutěže v úterý převzal po Pavlu Šustrovi Miloslav Machálek, který dosud vedl druholigového nováčka Líšeň, s níž Zbrojovka spolupracuje. Klub o tom informoval na svých webových stránkách. Novým trenérem Líšně byl jmenován Milan Valachovič.

Zbrojovka je po 11 kolech FNL pátá se ztrátou sedmi bodů na první Pardubice, čtyři body ji dělí od třetí příčky, která zaručuje baráž. Klub sáhl ke změně i přesto, že tým vyhrál v sobotu v Chrudimi 4:1.

Vaněk se po konci v Ufě vrací do Zbrojovky. ‚Hlavní cíl a smysl je návrat do první ligy,‘ říká

Číst článek

„Postavení Zbrojovky v tabulce neodpovídá ambicím klubu a představám města a fanoušků. Jsme přesvědčeni, že tento krok naši hru kvalitativně zvedne a posune dál tabulkou,“ uvedl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Osmapadesátiletý Machálek dovedl Líšeň z MSFL do druhé ligy a nyní se těší na práci ve slavném klubu. „Nehodlám přicházet s revolucí, chci rozvíjet práci dosavadního realizačního týmu,“ řekl při podpisu smlouvy, jejíž délku klub nezveřejnil. V pozicích asistentů zůstávají Petr Maléř, Richard Dostálek a Martin Doležal.

Líšni patří v tabulce deváté místo. Její nový kouč Valachovič dosud působil jako sportovní ředitel třetiligového Znojma a kouč divizního Lanžhotu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme