‚Trenér po mně nechtěl žádné čáry máry.‘ Ondrášek skóroval hned při svém debutu za Plzeň

Asi každý fotbalista se chce ve svém prvním zápase v novém působišti ukázat a přesvědčit vedení i fanoušky, že klub jeho angažováním neprohloupil. Zdeněk Ondrášek může být v tomhle ohledu nadmíru spokojený. Reprezentační útočník po příchodu z Dallasu gólem a celkově výborným výkonem pomohl Plzni k výhře 4:1 na hřišti Bohemians i k posunu na třetí místo ligové tabulky.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský fotbalista Zdeněk Ondrášek

Plzeňský fotbalista Zdeněk Ondrášek | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Cestoval přes kus světa a následně se začal sžívat se středoevropským časem i s novými spoluhráči. Měl na to jen pár dní, ale když hlasatel v Ďolíčku představoval základní sestavu Plzně, poprvé padlo i jméno Zdeňka Ondráška.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňský Zdeněk Ondrášek se uvedl v novém působišti gólem. Více v příspěvku Davida Nyče

A podruhé zaznělo hned o několik minut později, když holohlavý útočník otevřel skóre.

„Jsem strašně rád za tu důvěru, kterou mi trenér dal, de facto po čtyřech trénincích. Nechtěl po mně žádné čáry máry, furt je to jedenáct na jedenáct, jeden balón, dvě brány. Fotbal je všude stejný,“ popisoval Ondrášek Radiožurnálu.

Jak jednoduché, ale vlastně pravdivé. Ať je v Texasu nebo ve Vršovicích, v tomhle ohledu si prostě Kobra, jak se Ondráškovi podle jeho tetování přezdívá, na nic nového zvykat nemusí. Trošku prý tápal snad jedině po zápase při vítězné děkovačce před plzeňskými fanoušky.

Plzeň uspěla v Ďolíčku, Ondrášek se uvedl gólem. Baník doma porazil nováčka a má první výhru

Číst článek

„Musím se ještě naučit slova. Ale je super vidět, že sem fanoušci přijedou, bylo hezké si s nimi zazpívat. Že má Plzeň dobré fanoušky, to vědí všichni, takže mě to nepřekvapilo,“ dodal.

A jestli se bude Ondrášek stejně jako při své premiéře prosazovat i v dalších zápasech, možností vypilovat text vítězné děkovačky bude mít dost možná ještě spoustu.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme