Boleslav porazila Körce 2:1, těsnou výhru v předkole Evropské ligy zajistil Jánoš

Fotbalisté Mladé Boleslavi nadějně vstoupili do 3. předkola Evropské ligy. Na domácím stadionu porazili albánský tým Skënderberu Körce 2:1 góly Jana Chramosty a Adama Jánoše.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oslava Jana Chramosty

Oslava Jana Chramosty | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Janu Chramostovi se na začátku sezony tradičně daří. V součtu s přípravou dal už svůj devátý gól, v letošní kvalifikaci Evropské ligy třetí. Prosadil ve 42. minutě, když mu obránci Skënderbeu Körce nabídli míč i dost prostoru v okolí penaltového puntíku. Boleslavský střelec pálil přesně k tyči.

Středočeši měli v prvním poločase hodně šancí. Chramosta mohl otevřít skóre už po dvou minutách, jenže svou šanci neproměnil stejně jako Mebrahtu či Jakub Rada. Tomu radost zkazilo břevno.

Těsné poločasové vedení mohl čtvrtý tým loňské sezony české ligy několikrát navýšit. Matějovský se ale těsně netrefil a přesně nemířil ani Mebrahtu.

Trest přišel pět minut před koncem. Do ojedinělé šance albánského týmu se dostal Liridon Latifi. Jeho střela se odrazila od obličeje Pavla Čmovše nešťastně přímo k tyči branky Jakuba Diviše, který na své 31. narozeniny přišel o čisté konto.

Kouč Dušan Uhrin Mladší okamžitě reagoval a poslal na hřiště nováčka v kádru, Rusa Nikolaje Komličenka, radost mu ale udělal jiný střídající hráč. Na Magerův centr si naskočil Adam Jánoš a patičkou za tělem zajistil Mladé Boleslavi vítězství 2:1.

Středočeši vyhráli i třetí letošní zápas v kvalifikaci Evropské ligy, inkasovaný jim ale komplikuje postupové šance. Odveta se Skënderbeu Körce se hraje za týden v Albánii.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Mladá Boleslav - Skënderbeu Korcë 2:1 (1:0)
Branka: 41. Chramosta, 87. Jánoš - 86. Latifi. Rozhodčí: Sant - Vella, Portelli (všichni Malta). ŽK: Nimaga, Plaku, Radaš (všichni Skënderbeu). Diváci: 4487.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme