Bořek Dočkal se vrací do Sparty. Kapitán reprezentace podepsal smlouvu na Letné

Kapitán fotbalové reprezentace Bořek Dočkal se vrací do Sparty, se kterou podepsal smlouvu na 3,5 roku. Letenský klub zároveň dotáhl přestup Filipa Panáka z Karviné.

Praha (Aktualizováno: 12:59 22. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal.

Bořek Dočkal. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Třicetiletý Bořek Dočkal, který minulý týden rozvázal kontrakt v čínském klubu Che-nan Ťien-jie, to oznámil na svém facebookovém profilu. Nastoupit by měl už v nedělním ligovém utkání s Ostravou.

Slavii čekají rekordmani Evropské ligy, v osmifinále se utká se Sevillou

Číst článek

Dočkal odešel ze Sparty do Číny před dvěma lety za 230 milionů korun jako druhý nejdražší hráč české ligy. Minulý rok strávil na hostování ve Philadelphii Union v zámořské MLS, kde se stal nejlepším nahrávačem soutěže. Od zimy už se připravoval se Spartou, se kterou absolvoval i soustředění.

„Bořek se vrací tam, kam si svůj návrat vysnil. Ke Spartě ho pojí velmi silný vztah, cítí spoluodpovědnost za budoucnost klubu a příchodem do Sparty se k tomu otevřeně zavázal. Není to v českých podmínkách standardem a pouze to dokazuje, jak výjimečným hráčem i člověkem Bořek je,“ okomentoval přestup šéf agentury Sport Invest Viktor Kolář.

„Kroky, které bylo nutno pro jeho návrat na Letnou zkompletovat, řadí tento transfer mezi nejnáročnější výzvy mé profesní kariéry. O to jsem šťastnější, že se vše povedlo dotáhnout,“ dodal agent.

Bývalý fotbalista Slavie, Kladna, Liberce, tureckého Konyasporu a norského Rosenborgu působil na Letné od srpna 2013 a byl klíčovým hráčem a tvůrcem hry. Celkem za Spartu odehrál 146 soutěžních utkání, v nichž si připsal 32 gólů a 54 asistencí.

V roce 2014 devětatřicetinásobný reprezentant pomohl klubu k zatím poslednímu mistrovskému titulu i triumfu v domácím poháru.

Ve sparťanské sestavě uvolnil Dočkalovi místo záložník Nicolae Stanciu, který na konci ledna přestoupil do Al Ahlí. Saúdskoarabský klub podle médií za rumunského reprezentanta zaplatil zhruba 200 milionů korun.

Podepsal i Panák

V poslední den přestupů také letenský tým dotáhl přestup Filipa Panáka z Karviné. Obránce či záložník, který se v Praze už několik týdnů připravuje, podepsal smlouvu do roku 2022.

„Filipa jsme sledovali delší dobu. Jedná se o hráče s velkou herní inteligencí, což dokazuje jeho univerzálnost a schopnost nastoupit i v záložní řadě na všech pozicích. Nicméně pro budoucnost v něm vidíme středního obránce, protože naplňuje naše představy o konstruktivním stoperovi,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme