Záložník Dočkal se podrobil další operaci zraněné achilovky. Na podzim už s ním Sparta nepočítá

Záložník Bořek Dočkal ze Sparty se v minulém týdnu podrobil druhé operaci poraněné Achillovy šlachy. Letenský celek o tom ve čtvrtek informoval na svých internetových stránkách s tím, že datum návratu kapitána české fotbalové reprezentace k tréninku zatím nebylo stanoveno.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Bořek Dočkal ze Sparty

Záložník Bořek Dočkal ze Sparty | Foto: Pavel Mazáč / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Dočkal se zranil krátce po únorovém návratu do Sparty z čínského celku Che-nan Ťien-jie, z nějž naposledy hostoval ve Philadelphii.

Sparta i reprezentace budou čtyři měsíce bez kapitána. Fotbalista Dočkal je po operaci achilovky

Číst článek

V české lize stihl odehrát jen tři zápasy a v květnu se podrobil první operaci, po které měl být mimo hru zhruba čtyři měsíce. Kvůli přetrvávajícím potížím se však lékaři nyní rozhodli pro další zákrok.

Operace proběhla bez problémů, ale termín Dočkalova návratu na trávník je zatím nejasný. Trenér Sparty Václav Jílek však ve středu na tiskové konferenci prohlásil, že pro podzimní část soutěže se zkušeným záložníkem nepočítá. V takovém případě by Dočkal mimo jiné přišel také o zbývající část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme