Dva týdny bez zápasů nejsou hendikep, Dočkal po konci v MLS trénoval se Spartou

Má po sezoně a stejně ho ještě čekají zápasy. Zámořská soutěž MLS skončila pro záložníka Philadelphie Bořka Dočkala už před dvěma týdny, teď mu ale pauza zase končí a jako kapitán má být znovu lídrem národního týmu.

Gdaňsk/Polsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal na tiskové konferenci před zápasem se Slovenskem

Bořek Dočkal | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Není to tak, že bych měl týden volno, pak si šel zatrénovat a šel na sraz,“ říká na Radiožurnálu Bořek Dočkal.

‚Jsou to kluci, se kterými jsem strávil dětství.‘ V reprezentaci se sešli bývalí vicemistři Evropy do 19 let

Číst článek

Fotbalový záložník chce pomoct reprezentaci zvládnout poslední dva letošní zápasy, a tak si místo dovolené u moře nebo válení se doma zařídil plnohodnotný tréninkový program, aby se udržel ve formě.

„Dohráli jsme sezonu, dotrénoval jsem zbytek týdne v Americe a potom jsem se vracel zpátky do Čech. V jednom týdnu jsem absolvoval čtyři tréninkové jednotky,“ vysvětluje.

Konkrétně trénoval se Spartou, tedy svým posledním českým klubem a třeba i tím příštím. O svém možném angažmá na Letné Dočkal vůbec mluvit nechce. Třeba si se Stanciuem nebo Kangou zatrénoval jen tak nanečisto, třeba to budou brzy jeho spoluhráči.

Teď by byl hlavně rád, aby nebylo poznat, že zatímco někteří další fotbalisté odehráli za poslední dva týdny klidně i tři utkání, on je mohl sledovat jen z tribuny nebo v televizi.

„Vždycky je příjemnější být v zápasovém tempu a mít mezi zápasy kratší rozestup. Na druhou jsem neměl žádné zdravotní problémy, v tréninkovém procesu jsem zůstal a asi by pro mě bylo náročnější, kdybych byl třeba dva týdny bez tréninku. Zápasové vytížení je fajn, ale nevnímám, že by to měl být výrazný hendikep,“ přemýšlí.

Navíc teď může Bořku Dočkalovi pomoct, že nejdřív povede národní tým v přátelském utkání, už ve čtvrtek od 18 hodin v Polsku. Může se tak rozehřát před mnohem významnějším zápasem, přímým soubojem o záchranu v Lize národů proti Slovensku.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme