Brankář Jiří Pavlenka zůstává věrný Werderu Brémy, s klubem podepsal novou víceletou smlouvu

Český brankář Jiří Pavlenka po první úspěšné sezoně v Brémách podepsal s bundesligovým celkem novou víceletou smlouvu. Šestadvacetiletý fotbalový reprezentant přestoupil do Werderu ze Slavie před rokem, tehdy uzavřel tříletý kontrakt.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Brém Jiří Pavlenka při zákroku.

Brankář Jiří Pavlenka v dresu | Foto: Fabrizio Bensch | Zdroj: Reuters

Hned po první sezoně v německé lize se však vedení rozhodlo ocenit Pavlenku novou smlouvou. Český brankář totiž v minulém ročníku vychytal osm čistých kont a byl jedním z hlavních strůjců záchrany Werderu, v němž působí také další čeští fotbalisté obránce Theodor Gebre Selassie a brankářský veterán Jaroslav Drobný.

Zájem o něj měli Inter Milán i AS Řím. Kadeřábek ale prodloužil s Hoffenheimem smlouvu do roku 2023

Číst článek

„Před rokem bych nečekal, že hned po první sezoně v bundeslize podepíšu nový kontrakt,“ řekl v tiskové zprávě Pavlenka, kterého navíc fanoušci po uplynulé sezoně zvolili nejlepším hráčem klubu.

„Samozřejmě jsem rád, že to takhle dopadlo. Na druhou stranu je to závazek vůči klubu a fanouškům, abych pokračoval ve spolehlivých výkonech a týmu pomohl k lepšímu umístění, které si všichni v Brémách přejeme,“ dodal.

Bývalý brankář Ostravy a Slavie se v létě rozhodl zůstat, přestože se o něj zajímaly přední evropské kluby.

„Hezky se to čte, když se o vás píše v souvislosti s Barcelonou nebo Liverpoolem. Jsou to obrovské kluby a pro každého hráče by určitě bylo ctí za takové kluby nastupovat,“ uvedl.

„Přišla mi spousta zpráv od přátel a známých, k ničemu konkrétnímu ale nedošlo. Po sezoně jsem říkal, že budu rád, když zůstanu a potvrdím první rok v Brémách i v následující sezoně. To nadále platí,“ prohlásil Pavlenka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme