Brankář Koubek opouští Spartu, bude chytat za Rennes

Brankář fotbalové Sparty Tomáš Koubek přestoupil do francouzského Rennes. S momentálně předposledním celkem Ligue 1 podepsal pětadvacetiletý gólman smlouvu na čtyři roky.

Tento článek je více než rok starý.

Rennes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Tomáš Koubek

Brankář Tomáš Koubek | Zdroj: ČTK

V sobotu si odbyl derniéru v dresu pražské Sparty. Nepříliš povedenou, tým z Letné na hřišti Zbrojovky Brno prohrál 0:2 a na celé mužstvo se po nepovedeném utkáním s outsiderem snesla vlna kritiky ze strany fanoušků.

O den později už ale Koubek seděl v letadle do Francie, kde poté absolvoval zdravotní prohlídku a v pondělí odpoledne ho už na oficiálním twitterovém účtu klub prezentoval jako nového hráče. V klubu, jenž se po čtyřech odehraných kolech nachází na chvostu ligové tabulky, podepsal kontrakt platný do léta 2011.

Hradecký rodák tak nastupuje na cestu, po které se vydal i Petr Čech – bývalá dlouholetá jednička fotbalové reprezentace rovněž přestoupila ze Sparty do Rennes, a to před třinácti letech.

Slavného krajana Koubek zmínil i v prvním rozhovoru pro klubovou televizi. „S Petrem jsem mluvil minulý týden po telefonu a řekl mi všechno o klubu i o městě,“ uvedl gólman, jenž by měl v klubu plnit roli brankáře číslo jedna.

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme