Reprezentační brankář Tomáš Koubek po dvou letech končí v Rennes. O jeho dalším působišti není jasno

Fotbalový gólman Tomáš Koubek po dvou letech končí ve francouzském Rennes. Šestadvacetiletý český reprezentant o tom informoval po sobotním utkání francouzského Superpoháru, ve kterém jeho tým v Číně podlehl Paris St. Germain. Zatím se neví, kam povedou další kroky českého reprezentanta.

Tento článek je více než rok starý.

Rennes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Tomáš Koubek v dresu francouzského Stade Rennes

Brankář Tomáš Koubek v dresu francouzského Stade Rennes | Zdroj: Reuters

Koubek přestoupil do Rennes předloni z pražské Sparty a s francouzským prvoligovým klubem podepsal tehdy čtyřletou smlouvu. Prakticky okamžitě se stal brankářskou jedničkou. V uplynulé sezoně vyhrál s Rennes Francouzský pohár a v domácí lize skončil s týmem desátý. V červnu se o Koubka zajímalo Porto, ale tam jeho další kroky nepovedou.

Brankář Koubek ve druhé půli dvakrát inkasoval a PSG otočilo zápas o francouzský Superpohár

Číst článek

„Můžeme potvrdit, že pro Tomáše se jednalo o poslední zápas v dresu Rennes. Ihned po návratu z Číny bude absolvovat zdravotní prohlídku a další potřebné kroky před podpisem smlouvy v novém klubu,“ uvedl pro ČTK agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Koubka zastupuje.

„Z naší zkušenosti jsou dvě sezony v Rennes pro českého gólmana ideální dobou pro další kariérní posun,“ dodal Kolář s odkazem na dalšího bývalého brankáře Petra Čecha, který v minulosti po dvou letech v Rennes zamířil do londýnské Chelsea.

Koubek má v reprezentačním A-týmu na kontě devět zápasů. Vedle Rennes a Sparty v minulosti chytal také za Liberec a Hradec Králové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme