Tomáš Vaclík po zranění už trénuje s národním týmem. Na sobotní utkání proti Norsku bude připraven

Česká fotbalová reprezentace se dnes přesunula z Bruselu do Osla, kde odehraje kvalifikační utkání o mistrovství světa proti domácímu týmu. V brance Čechů by měl opět být Tomáš Vaclík. Ten sice utrpěl v pondělním přípravném duelu s Belgii zranění třísel, ale s mužstvem už trénuje.

Tento článek je více než rok starý.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík při utkání s Belgií

Tomáš Vaclík při utkání s Belgií | Zdroj: ČTK

"Věřím, že budu připravený. Ve středu už jsem trénoval, v pohybu mě to neomezuje. Zatím by byl problém jen kopání, ale i to snad do soboty bude v pohodě," řekl Vaclík při setkání s novináři v Bruselu.

Zranění si přivodil při srážce s belgickým útočníkem Romelem Lukakuem. "Spadl jsem mu na koleno a dostal jsem koňara na pánevní kost, kde není moc svalů, ale hodně nervových zakončení," popsala své zranění česká reprezentační jednička.

"Možná by bylo lepší trefit tyč než jeho. Je strašně silný. Proti silově vybavenějšímu útočníkovi jsem nehrál. Není náhodou, že dává v Premier League tolik gólů a že bude jedním z hlavních přestupů léta," popsal gólman Basileje.

Češi jedou do Norska s vědomím, že každá ztráta znamená menší šanci na postup na mistrovství světa. "Pro nás už je každý zápas o všechno. Potřebujeme ho zvládnout, ale stejně důležitý bude i další dvojzápas s Německem a Severním Irskem. Tam si zase budeme říkat, že by to chtělo získat alespoň bod s Němci a stoprocentně porazit Iry," tuší Vaclík.

Naopak Norové už podle něj boj o postup vzdali. "Myslím si, že na postup už nevěří. Svědčí o tom i změna trenéra a herního systému. Ale rozhodně nebudou chtít zápas jen nějak odehrát. Budou chtít vyhrát a vítězně se naladit na změny a další kvalifikaci," míní český gólman.

 

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme