Slovácko doma nasázelo Ostravě pět gólů. Jediná Plzeň ještě neztratila ani bod

Fotbalisté Plzně doma porazili Olomouc 1:0 a vyhráli i třetí kolo první ligy bez inkasované branky. Zbrojovka Brno získala ve třetím kole první ligový bod po domácí bezbrankové remíze s Bohemians Praha 1905. Fotbalisté Slovácka ve 3. ligovém kole doma porazili Baník Ostrava 5:2 a ukončili sérii devíti zápasů bez vítězství.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovácka ve 3. ligovém kole doma porazili Baník Ostrava 5:2 a ukončili sérii devíti zápasů bez vítězství. Pomohl jim k tomu rychlý nástup v podobě gólů Tomáše Zajíce, Vlastimila Daníčka a Marka Havlíka.

Fotbalisté Slovácka ve 3. ligovém kole doma porazili Baník Ostrava 5:2 a ukončili sérii devíti zápasů bez vítězství. Pomohl jim k tomu rychlý nástup v podobě gólů Tomáše Zajíce, Vlastimila Daníčka a Marka Havlíka. | Zdroj: ČTK

Plzeň - Olomouc 1:0

Fotbalisté Plzně doma porazili Olomouc 1:0 a vyhráli i třetí kolo první ligy bez inkasované branky. Hanácký nováček naopak poprvé v sezoně ztratil body. Zápas rozhodl v 69. minutě povedenými "nůžkami" střídající Václav Pilař. Viktoria se tak pozitivně naladila na čtvrteční úvodní zápas play off Evropské ligy s Larnakou.

Do plzeňské sestavy se po třízápasové pauze vrátil bek Limberský, na lavičce už byli uzdravení brankář Kozáčik a záložník Pilař. Poprvé vážněji zahrozili v osmé minutě domácí. Kopic vrátil míč pod sebe na Krmenčíka, ale ten zblízka přestřelil. Na druhé straně Chorého hlavičku z rohu instinktivně vyrazil Hruška. Proti střele Koláře se zase blýskl hostující gólman Buchta.

Oba týmy se v úvodní půlhodině poměrně snadno dostávaly do šancí, ale trápily se v koncovce. Chorý zakončil samostatný nájezd na Hrušku přízemní střelou vedle, branku na druhé straně v dobré pozici netrefil ani Krmenčík.

Na začátku druhého poločasu se opět předvedl Buchta a Hrošovského ránu vyrazil na roh. Viktoria pomalu přebírala režii zápasu, ale s olomouckou obranou si nevěděla rady. Po hodině hry se do zakončení prodral náhradník Pilař, ale i jeho střelu vytěsnil jistý Buchta.
V 69. minutě už se aktivnější domácí dočkali. Zemanův centr propadl na zadní tyč k volnému Pilařovi, který se krásně položil do vzduchu a akrobaticky otevřel skóre.

Osmadvacetiletý záložník oslavil svůj první soutěžní zápas v nové sezoně. Hanáci působili unaveným dojmem a na odpověď se už nezmohli. V závěru mohl pojistit plzeňskou výhru Řezník, ale vysoko přestřelil.

Západočeši tak porazili Olomouc v sedmém ligovém utkání po sobě a doma prodloužili sérii bez porážky v nejvyšší soutěži na 15 duelů.

Brno - Bohemians 0:0

Fotbalisté Zbrojovky Brno získali ve třetím kole první ligový bod po domácí bezbrankové remíze s Bohemians Praha 1905. Brňané si s výjimkou úvodu vypracovali po celý zápas výraznou převahu, nedokázali se ale prosadit v koncovce. Bohemians měli ve 12. minutě výhodu pokutového kopu, který Jan Kuchta neproměnil. Pražané bodovali ve čtyřech z posledních pěti ligových utkání.

Po předcházejících nezdarech začali Brňané hodně křečovitě. Z nervozity také vyplynul v 11. minutě faul obránce Kijanskase na Kabajeva v trestném území. Pokutový kop ale Bohemians neproměnili. Kuchtovu polovysokou střelu brankář Melichárek vystihl a míč přes břevno vyrazil do pole.

Tento moment dodal Brňanům sebevědomí. Převzali iniciativu, získali výraznou územní převahu. Kombinační souhra ale domácím hodně vázla. Náznaky útočných akcí,které vedl většinou aktivní Pilík, stačili pozorně bránící hostující zadáci odvracet. K šancím nevedly ani pokusy o nakopávané míče. Jedinou slibnější příležitost měl ve 24. minutě po Kratochvílově centru z levé strany Koné. Jeho nedůrazná hlavička mířila přímo do brankáře Fryštáka.
Bohemians spoléhali na jednoduché protiútoky, které ale rovněž nedokázali dotáhnout do koncovky. Pouze ve 32. minutě Kuchta trefil náruč Melichárka.

Hned po změně stran se z rychlého protiútoku se Reiterově centru dostal do šance Kabajev, jeho hlavička ale mířila těsně vedle. Po tomto varování Zbrojovka zvýšila útočné obrátky a dostávala se často k zakončení. Dvakrát mohl skórovat Pilík, který jednou mířil do Fryštáka a podruhé jeho rána minula cíl.

V 64. minutě Kratochvíl ze dvaceti metrů trefil břevno a o minutu později jeho přízemní střela skončila těsně vedle branky. Bohemians se z útlumu na chvíli probrali až v závěrečných deseti minutách. V 83. minutě zachránil po Jiráskově střele čisté konto Brna Melichárek.

Slovácko - Ostrava 5:2

Fotbalisté Slovácka ve 3. ligovém kole doma porazili Baník Ostrava 5:2 a ukončili sérii devíti zápasů bez vítězství. Pomohl jim k tomu rychlý nástup v podobě gólů Tomáše Zajíce, Vlastimila Daníčka a Marka Havlíka. Po snížení Ostravy trefami Martina Šindeláře a Milana Baroše z penalty, rozhodli Stanislav Hofman a v nastavení opět Havlík.

Slovácko tak v lize nastřílelo pět branek poprvé od září 2014 a čtyři branky do poločasu dalo vůbec poprvé během svého působení v lize.

Fanoušci Slovácka se poprvé radovali už v šesté minutě, když Havlík vystihl nepovedenou malou domů, a i když jeho pokus o obstřel Vašek kryl, k odraženému míči měl nejblíže Zajíc a uklidil jej k levé tyči hostující branky.

Chvíli na to Baník inkasoval podruhé. Machalík při brejku výtečně našel Navrátila, který postupoval ze strany na Vaška. Ten sice opět skvěle zasáhl, jenže u odraženého míče byl nejdříve domácí Šumulikoski, jehož zpětnou přihrávku z hranice šestnáctky uklidil do branky Daníček.

A ve 22. minutě dokonali domácí raketový nástup. Daníček si položil hostujícího brankáře, poslal míč před branku a nabíhající Havlík už měl snadnou práci.

Baník se však nevzdal a rychle korigoval skóre. Po přímém kopu Baníku si na Stáňův centr naběhl Šindelář a hlavou snížil. Ve 36. minutě pak dostal Baník možnost kopat pokutový kop po faulu Divíška na Baroše a sám faulovaný bezpečně proměnil.

Těsně před poločasem mohl dokonce srovnat stav Poznar, po Bredově centru z pravé strany ale hlavičkoval vedle Hečovy branky. Místo toho tak přišla pro hosty rána v podobě čtvrté domácí branky, která definitivně rozhodla. Po centru z levé strany se míč snesl až na hlavu nikým nehlídaného Hofmanna a bylo to 4:2.

Do druhé půle nastoupil Baník se dvěma změnami v sestavě a právě jeden ze střídajících hráčů De Azevedo poslal v 52. minutě do sóla proti Hečovi Baroše, domácí gólman ale dokázal hostujícího útočníka vychytat.

Tempo a bezstarostnost obran po domluvě trenérů v poločase viditelně opadla a šancí v druhé půli ubylo. Baník v závěru vrhl vše do útoku a obrana Slovácka byla v plné permanenci.

Slovácko už si ale první výhru v sezoně pohlídalo, navíc v nastavení po brejkové situaci přidal svůj druhý gól v zápase Havlík.

1. fotbalová liga | 3. kolo
 TýmZVRPSkóreB
1.FC Viktoria Plzeň33006:09
2.SK Slavia Praha32103:07
3.SK Sigma Olomouc32014:36
4.1.FC Slovácko31206:35
5.Bohemians Praha 190531203:25
6.AC Sparta Praha21102:14
7.FC Baník Ostrava31115:64
8.MFK Karviná21013:23
9.FK Teplice21013:23
10.FC Slovan Liberec21012:23
11.FC Fastav Zlín21012:23
12.FK Jablonec20111:21
13.FC Zbrojovka Brno30122:51
14.FC Vysočina Jihlava30120:41
15.FK Mladá Boleslav20021:30
16.FK Dukla Praha20021:70

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme