Zbrojovka zvrátila v baráži dvougólovou ztrátu, Příbram vyrovnala na poslední chvíli

V úvodním barážovém utkání o účast v první fotbalové lize remizovala Zbrojovka Brno s Příbramí 3:3. Brnu se málem podařil dokonalý obrat, už po jedenácti minutách totiž prohrávalo 0:2 brankami Matouška a Kodra. Domácí se ale nevzdali, ještě do poločasu po trefách Magery a Šumbery snížili a ve druhé půli je k výhře přiblížil opět Magera, ale v předposlední minutě vyrovnal na konečných 3:3 Keita.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyrovnání na 3:3 připravil v závěru zápasu Jan Matoušek (vpravo)

Vyrovnání na 3:3 připravil v závěru zápasu Jan Matoušek (vpravo) | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Brno vstoupilo do utkání zakřiknutě, jako by na něj dolehla tíha a důležitost zápasu. A než stihlo tohle břemeno zahodit, bylo pro domácí zle. V šesté minutě si šikovný Matoušek narazil míč s Fantišem, po pár rychlých krocích napřáhl zhruba z dvaceti metrů a Flodr na jeho střelu nedosáhl. Druhý úder přišel o pět minut později. Na trestný kop z pravé strany si vyskočil nikým nehlídaný Kodr a hlavičku umístil přesně - 0:2.

VIDEO: ‚Vítězství asi těžko.‘ Trenér Straka se výsledek zápasu dozvěděl až od reportéra, následovala omluva

Číst článek

Zbrojovka však odmítla vzdát barážovou bitvu po deseti minutách a z šoku se začala rychle vzpamatovávat. Nejprve se domácí dožadovali penalty po souboji Kočího s Magerou, pak další souboj této dvojice vyhrál brněnský útočník, jenž hlavou zužitkoval Škodův centr a snížil na 1:2.

Brňanům se po tomto gólu vrátilo sebevědomí, začali více tvořit a získali iniciativu na svoje kopačky. Ve slibné hlavičkové pozici se srazili Štepanovský s Magerou, ve 34. minutě šla mimo i další hlavička tohoto zkušeného útočníka.

Domácím se přesto podařilo do poločasu vyrovnat. V 41. minutě propadl Růskův centr zprava až k Šumberovi, který jej patičkou protlačil za Kočího a napsal tak tečku za dramatickým poločasem, plným gólů a událostí.

Hra ve vysokém tempu pokračovala i po změně stran. V 50. minutě pálil z trestného kopu nebezpečně Rezek, ale Flodr těžkou střelu zlikvidoval. Zaplněný stadion pak hnal Brňany do ofenzivy, ta ale postupem času a zřejmě i s ubývajícími silami slábla. Byl to ale jen optický klam, spíše nádech k dalším šancím.

V 66. minutě kopala Zbrojovka trestný kop, Eismann našel opět hlavu Magery a špatně hlídaný dlouhán otočil vývoj skóre na 3:2. Další velkou šanci měl po brejku v 76. minutě Přichystal, ale jen těsně minul. Už se zdálo, že Brno ustojí závěrečný nápor, ale v 89. minutě poslal po centru odražený míč do sítě střídající Keita a stanovil konečný výsledek divokého barážového duelu.

Je konec. Bitva jako řemen končí remízou 3:3, k odvetě tak pojedeme v horší pozici. Ale i dnes jsme dokázali, že se nehodláme jen tak vzdát!

#baraz #BRNPRI #spolupropostup

19:49 – 29. 05. 2019

1 1

Baráž o účast v první fotbalové lize - úvodní utkání:
Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 3:3 (2:2)
Branky: 17. a 66. Magera, 40. Šumbera - 6. Matoušek, 11. Kodr, 89. Keita. Rozhodčí: Berka - Kříž, Vaňkát. ŽK: Sukup, Magera, Bariš - Rezek, Soldát, Nový. Diváci: 8523.
Sestavy:
Brno: Floder - Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský (81. Bartolomeu), Bariš, Růsek (84. Vintr), Šumbera - Škoda (73. Přichystal) - Magera. Trenér: Šustr.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Soldát - Voltr (46. Polidar), Květ (81. Keita), Rezek, Matoušek (90. Chaluš) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme